Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Σε σοβαρή κατάσταση η γυναίκα που έπεσε σε γκρεμό

Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή των Σφακίων. Μια κοπέλα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει πέσει σε γκρεμό σε ορεινό σημείο που βρίσκεται στην περιοχή Κακό Καστέλι των Λευκών Ορέων, μεταξύ του οροπεδίου της Ταύρης και της περιοχής Πάχνες.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η παρέα της γυναίκας στις αρχές, έχει πέσει σε γκρεμό βάθους δεκάδων μέτρων, με την κατάσταση της υγείας της να κρίνεται κρίσιμη.

Στο σημείο σπεύδει ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τα Χανιά και τις Βρύσσες,  ωστόσο, λόγω του βάθους του γκρεμού και του απόκρυμνου της περιοχής,ενώ ζητήθηκε ελικόπτερο προκειμένου να την εντοπίσουν εγκαίρως χωρίς να χάσουν χρόνο αναζητώντας την και να μπορέσουν να την προσεγγίσουν για να την ανασύρουν από τον γκρεμό.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση για το πώς βρέθηκε η κοπέλα στον γκρεμό, ωστόσο εικάζεται ότι γλίστρησε από βράχο εξαιτίας του παγετού που επικρατεί ενώ έχει γίνει γνωστό ότι φέρει πολλά τραύματα.

Στην περιοχή έχει σπεύσει ασθενοφόρο καθώς και η αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι, επειδή ο ορειβατικός σύλλογος πραγματοποιούσε εκδρομή στην περιοχή των Λευκών Ορέων, το περιστατικό δεν αφορά στην ομάδα του ορειβατικού.

Αυτή την ώρα ένα τζιπ της πυροσβεστικής υπηρεσίας ανεβαίνει μέχρι την Ταύρη.

Εντωμεταξύ, στις 14:43 ελικόπτερο Super Puma σηκώθηκε από την Ρόδο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να φτάσει στο σημείο όπου βρίσκεται η άτυχη γυναίκα, περίπου δύο ώρες μετά, για την ανάσυρση της από τον γκρεμό.

sfakia3

Περισσότερα νέα για την Κρήτη στο flashnews.gr


Πηγή