Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Σε τροχιά κακοκαιρίας Αττική, Πελοπόννησος, Κρήτη και Μακεδονία

Τραγωδία σημειώθηκε στην Κέρκυρα το βράδυ του Σαββάτου με έναν 55χρονο να χάνει τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, στην περιοχή Περιβόλι προς Σάντα Μπάρμπαρα, στη νότια Κέρκυρα, παρασύρθηκε από ρέμα.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν η σύζυγος και τα ανήλικα παιδιά του, που μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών κατάφεραν να σωθούν.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος , το ΙΧ αυτοκίνητο τύπου τζιπ, που οδηγούσε ο άτυχος 55χρονος πατέρας παρασύρθηκε από το ρέμα, όταν γύρω στις 10 το βράδυ, έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή της νότιας Κέρκυρας .

Η κακοκαιρία είχε πλήξει το νησί των Φαιάκων από το πρωί με μαγαζιά να πλημμυρίζουν τόσο στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας όσο και σε άλλα σημεία.

Η κακοκαιρία αναμένεται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ολόκληρη η χώρα μπαίνει σε τροχιά κακοκαιρίας. Όπως αναφέρει: «Την Κυριακή 12/11 στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπονται εναλλαγές διαστημάτων ηλιοφάνειας με αραιές κατά βάση συννεφιές που από το βράδυ και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές βροχές στα δυτικά, στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, στην Aττική, στην Κρήτη καθώς και στη Μακεδονία.

Όσον αφορά στον καιρό του 35ου Μαραθωνίου στην Αθήνα, παρ’ όλη την όποια συννεφιά που θα επικρατήσει τις ώρες διεξαγωγής του Μαραθωνίου η πιθανότητα για βροχή είναι πολύ μικρή έως ελάχιστη!

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 και στα ορεινότερα σημεία της διαδρομής πρόσκαιρα προς το μεσημέρι έως και 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα βρίσκεται γύρω στους 18-20 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι!

Ακριβοθώρητος όμως δείχνει να γίνεται ο ήλιος την ερχόμενη εβδομάδα στις περισσότερες δυτικές,κεντρικές και βόρειες περιοχές καθώς σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία κυρίως οι προαναφερθείσες περιοχές δείχνουν να μπαίνουν σε μια τροχιά καθημερινών, και σε τοπικό επίπεδο, δυνητικά ισχυρών βροχοπτώσεων που ίσως οδηγήσουν κατά τόπους και σε πλημμυρικά επεισόδια!

Σε κάθε περίπτωση η ακριβής θέση του σχετικά στάσιμου βαρομετρικού χαμηλού δυτικά της Ελλάδας της επόμενης εβδομάδας θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων».

Όλα τα νέα για τον καιρό στο weather.gr

localStorage.clear();


Πηγή