Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Σε Putin-mania οι Ρώσοι, φωτογραφίζονται όπως εκείνος

Το παράδειγμα του Βλαντίμιρ Πούτιν ακολουθούν χιλιάδες Ρώσοι, κάποιοι με εμφανώς χιουμοριστική διάθεση, κατακλύζοντας τα social media με φωτογραφίες στις οποίες είναι γυμνοί από τη μέση και πάνω. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε περάσει πρόσφατα τις διακοπές του στη Σιβηρία, με τον φωτογραφικό φακό να τον «συλλαμβάνει» ημίγυμνο σε ουκ ολίγες από τις δραστηριότητές του. Είτε αυτές αφορούσαν το ψάρεμα, είτε ένα απλό… άραγμα για ξεκούραση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πάβελ Ντούροφ, ιδρυτής των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης VKontakte και Telegram, ξεκίνησε το #PutinShirtlessChallenge, ανεβάζοντας μια δική του φωτογραφία. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν μόνο δύο κανόνες: Απαγορεύεται το Photoshop και το να ρουφάτε την κοιλιά σας. Διαφορετικά, δεν είστε «alpha», ή αλλιώς «κυρίαρχο αρσενικό».

Πολλοί, εντός και εκτός Ρωσίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ντούροφ, ο οποίος φέρεται να ζει στο εξωτερικό, ύστερα από πολλές συγκρούσεις με τις Αρχές. Κάποιοι το είδαν ως ευκαιρία να επιδείξουν το γυμνασμένο σώμα τους, ενώ άλλοι ποστάρουν εκτός από τη δική τους και τη φωτογραφία του Ρώσου προέδρου, προκειμένου οι χρήστες του διαδικτύου να μπορούν να κάνουν άμεσα σύγκριση.

Η ομάδα επικοινωνίας του Πούτιν, σημειώνεται στο δημοσίευμα, είναι γνωστή για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από τις θερινές εκδρομές του προέδρου και τη γυμναστική που κάνει, σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσουν την εικόνα ενός άνδρα που είναι σε καλή φυσική κατάσταση και έτοιμος να ηγηθεί της χώρας.

Δείτε μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες:

pttnnin3 pttnnin4 pttnnin5 pttnnin6 pttnnin7 pttnnin8 pttnnin9 pttnnin10 pttnnin11

localStorage.clear();


Πηγή