Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Σημίτης: Η χώρα είναι σε έκτακτη κατάσταση και πρέπει να πάει σε εκλογές

Την πεποίθησή του πως «στην Ελλάδα υπάρχει μια έκτακτη κατάσταση και πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές» εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης στην τηλεοπτική συνέντευξή που παραχώρησε στην εκπομπή «Ιστορίες» του «ΣΚΑΪ»!

«Οι εκλογές πρέπει να γίνονται στις προθεσμίες που ορίζει ο νόμος. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν μπορεί ή δεν πρέπει να εφαρμοστεί αυτός ο κανόνας. Όταν εγώ έγινα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός η ΝΔ αμφισβήτησε τη νομιμοποίηση που είχα. Πήγα σε εκλογές, τις κερδίσαμε και η συζήτηση σταμάτησε. Αυτό που γίνεται τώρα είναι πως το κυβερνών κόμμα έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα ισχυρή βουλή» ανέφερε ο κ. Σημίτης.

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις απαιτήσεις των δανειστών για δέσμευση από τα μεγάλα κόμμα σε ότι αφορά τη λήψη μέτρων την περίοδο 2019 – 2020 τόνισε: «Η κυβέρνηση της χώρας αποφασίζει τι μέτρα θα λάβει και αυτή ευθύνεται για την πολιτική της Ελλάδας. Οι ξένοι δεν μπορούν να ανακατεύονται. Αλλοίμονο αν έρχονται οδηγίες από τις Βρυξέλλες για το τι θα κάνει ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν και όταν έρθει στην κυβέρνηση. Αστείο και απαράδεκτο σε σχέση με τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Η αντιπολίτευση πρέπει να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για το καλό της χώρας».

Επιπλέον, αναφερόμενος στις ζυμώσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς ανέφερε: «Οι ανασυνθέσεις δεν μου αρέσουν καθόλου. Γίνεται συζήτηση συνεργασίας χωρίς πρόγραμμα. Η κεντροαριστερά πρέπει να ενωθεί σε ένα ενιαίο κόμμα. Σταμάτησα να συμμετέχω στις συζητήσεις της Κεντροαριστεράς, γιατί το αποτέλεσμα ήταν μηδενικό», ενώ αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως: «Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές στη ΝΔ και τώρα πρέπει να αλλάξει το κόμμα του γιατί και εκεί μέσα υπάρχουν παλαιοκομματικά στοιχεία».

Τέλος, ο κ. Σημίτης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα επόμενα χρόνια: «Το ορατό μέλλον διαφέρει από ηλικία σε ηλικία. Γενικά είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως η χώρα μπορεί. Χρειάζεται μια προσπάθεια που θα πρέπει να κρατήσει πολλά χρόνια. Στην Ε.Ε. προβλέπουν επάνοδο της ανάπτυξης στην Ελλάδα το 2030 εγώ θεωρώ πως αν είμαστε σοβαροί και δεν ασχολούμαστε με δευτερεύοντα, θα τα καταφέρουμε νωρίτερα από το 2030».


Πηγή