Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

«Σκάνδαλο να φορτώνεται τόσο βάρος στις πλάτες της Ελλάδας»

Με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόρμπγιορν Γιάγκλαντμ, συναντήθηκε σήμερα στο Στρασβούργο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.

Ο κ. Γιάγκλαντ εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που έχει τους τελευταίους μήνες με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Κοντονής, από την πλευρά του, τόνισε ότι «συναντά έναν διαχρονικό φίλο της Ελλάδας, αφού σε δύσκολες στιγμές στήριξε τη χώρα μας», αναφερόμενος στους αγώνες του κ. Γιάγκλαντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα την περίοδο της δικτατορίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε εκτενώς τον γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα επιτάχυνσης στην απονομή της Δικαιοσύνης, καταπολέμησης της διαφθοράς, για την πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

«Είναι σκάνδαλο να φορτώνεται τόσο βάρος στις πλάτες της Ελλάδας, σ’ ένα τόσο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον», υπογράμμισε ο κ. Γιάγκλαντ. Ο ίδιος αναφέρθηκε «στην αρμονική συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το Συμβούλιο της Ευρώπης τα τελευταία δύο χρόνια».

Ο κ. Κοντονής διαβεβαίωσε τον γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη συνέχιση της στενής συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Συμβουλίου της Ευρώπης «στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και των κοινών στόχων στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», όπως είπε.

localStorage.clear();


Πηγή