Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Σκέρτσος για ντιμπέιτ Μητσοτάκη-Τσίπρα: «Έχουν γίνει μάχες άνω των 100 ωρών στη Βουλή»

Για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών αλλά και για τις αυθαιρεσίες στη Μύκονο, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το ντιμπέιτ, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε μιλώντας στο Mega ότι «έχουν γίνει άπειρες μάχες στη Βουλή, πάνω από 100 ώρες συζητήσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Το debate πρέπει να γίνει με βάση το εκλογικό σύστημα που έχουμε στην πρώτη κάλπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την απλή αναλογική και κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας να εμφανίζεται ως αρχηγός της αντιπολίτευσης συνολικά, είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η πρώτη κάλπη θα κρίνει εάν θα μπορέσουμε να έχουμε αυστηρό μήνυμα αυτοδυναμίας, για να έχουμε πολιτική σταθερότητα», τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

Για το
ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και
ΜέΡΑ25, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κρίνει
πως πρόκειται για κακή εξέλιξη. «Είναι
σαν να μην έχουμε διδαχθεί τίποτα. Ο κ.
Τσίπρας επιστρέφει στον τόπο του
εγκλήματος», είπε. Ακόμη, σχολίασε πως
οι κυβερνήσεις συνεργασία οδηγούν σε
τέλμα και καθυστερήσεις, ενώ υπογράμμισε
πως τις δεύτερες κάλπες οι πολίτες θα
κάνουν τη σωστή επιλογή.

Άκης Σκέρτσος: «Η νάρκη της απλής αναλογικής μπορεί να δημιουργήσει αστάθεια στη χώρα»

Με τις εκλογές της 21ης Μαΐου να βρίσκονται προ των πυλών, ο Άκης Σκέρτσος τόνισε πως αυτό που κρίνεται είναι το εάν η χώρα θα συνεχίσει την πορεία σταθερότητας, ανόδου και εκσυγχρονισμού. Ακόμη, παραδέχτηκε πως η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα, ωστόσο παρά τις εξωγενείς κρίσεις έχει προχωρήσει μπροστά και για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα χρειάζεται μία σταθερή ηγεσία.

«Υπάρχει ένα πρόβλημα, η νάρκη της απλής αναλογικής που μπορεί να προκαλέσει ζητήματα αστάθειας, οικονομικής και πολιτικής, στη χώρα. Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινωθεί και κοστίζει 45 δισ. ευρώ, το οποίο μας θέτει αυτομάτως σε καθεστώς ελλείμματος και ενισχυμένης εποπτείας, από την οποία βγήκαμε πριν από λίγους μήνες. Η χώρα, παρά τις κρίσεις, έχει πετύχει διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε και αναφέρθηκε στις αυξήσεις εισοδημάτων, κατώτατου μισθού και συντάξεων, αλλά και τη μείωση φόρων.

«Οι μπουλντόζες θα πάνε στη Μύκονο»

«Οι μπουλντόζες θα πάνε στη Μύκονο», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση είναι αμετακίνητη σε αυτή τη θέση.

«Για πολλά χρόνια αφήσαμε να γιγαντωθεί ένα καθεστώς ανομίας και παραβατικότητας. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Η Μύκονος είναι η πιο εμβληματική περίπτωση πολεοδομικών αυθαιρεσιών σε όλη την Ελλάδα και θα μπει ένα τέρμα σε αυτό. Κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο, ειδικά αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να εξαγοράζουν με χρήμα τις συνειδήσεις των δημόσιων υπαλλήλων και κρατικών λειτουργών», δήλωσε.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε πως η κυβέρνηση εργάζεται πάνω στην πάταξη των αυθαιρεσιών, ενώ ανέφερε πως αυθαίρετα 40.000 τ.μ. από μόνο ένα beach bar υπάρχουν στο Νησί των Ανέμων.

Βίντεο με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου


Πηγή