Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Σκέφτεται αλλαγή συντάγματος ο Ζαέφ

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, για πρώτη φορά από την αναζωπύρωση του Σκοπιανού, μιλά για αλλαγή του Συντάγματος της γείτονος χώρας. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ζάεφ που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο της πΓΔΜ, MIA, τα Σκόπια θα πρέπει να ανοίξουν το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος τους, πριν από την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η ΠΓΔΜ σίγουρα θα ανοίξει το ζήτημα του Συντάγματος πριν από την ένταξη στην ΕΕ, ακριβώς όπως όλες οι άλλες χώρες μέλη, μεταφέροντας ένα τμήμα της κυριαρχίας της στην Ένωση» δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο διμερές θέμα με την Ελλάδα λέγοντας ότι «αν απαιτούνται πρόσθετες εγγυήσεις, ως ασφάλεια για τους Ελληνες πολίτες, τότε αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί ως επιλογή».

«Αναζητούμε όλες τις πιθανές δημιουργικές επιλογές για μια λύση, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια λύση είναι εφικτή αν οι θεσμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ ψηφίσουν υπέρ της», συμπλήρωσε ο Ζάεφ.

Όπως ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, και μετέδωσε και η ΕΡΤ οι θεσμοί θα πρέπει να εγκρίνουν τη λύση και όχι ο ίδιος ή ο Αλέξης Τσίπρας, ή οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκολα Ντιμιτρόφ και Νίκος Κοτζιάς. «Πιθανότατα έχω αναφέρει όλες τις επιλογές για μια λύση, αλλά λαμβάνοντας πάντα υπόψη ζητήματα αξιοπρέπειας και ταυτότητας», καταλήγει στις δηλώσεις τους.

localStorage.clear();


Πηγή