Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Σκληρή επίθεση για την «κυβέρνηση του… μαύρου»

Με σκληρή γραμμή και μοναδικό όρο την απόσυρση του νόμου Παππά για την πολυπόθητη συναίνεση στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προσέρχεται στη σχετική συζήτηση η Νέα Δημοκρατία.

Στο Μοσχάτο παρά τις πιο διαλλακτικές απόψεις που εκφράστηκαν διά στόματος Χατζηδάκη τις τελευταίες ημέρες, επικράτησε η «σκληρή γραμμή» για ανένδοτο μέχρι τέλους, προκειμένου να ακυρωθεί ο «πραξικοματικός», όπως σημειώνουν, νόμος για την αδειοδότηση των τεσσάρων μονάχα καναλιών του Νίκου Παππά.

Η πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, με τα δεδομένα που έθεσε από το απόγευμα της Τρίτης η ΝΔ, αναμένεται να πέσει εκ νέου στο κενό, με το Μοσχάτο να προετοιμάζει το έδαφος για σφοδρή επίθεση στον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας με αφορμή το «μαύρο» που ήδη προεξοφλείται για κανάλια.

Την ίδια ώρα συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θέτουν ευθέως ζήτημα Δημοκρατίας, επαναφέροντας με σφοδρότητα τα περί αντιθεσμικών μεθόδων της κυβέρνησης όσον αφορά στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού αφήνουν αιχμές για «παρακρατικές μεθόδους εξόντωσης των δικαστών». Συγκεκριμένα, από το Μοσχάτο στηλιτεύουν τη στάση του Μαξίμου αναφορικά με την διαταχθείσα πειθαρχική έρευνα σε βάρος συμβούλου του ΣτΕ με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδεχόμενο ματαίωσης, τονίζοντας ότι η κατάσταση αυτή «δεν έχει προηγούμενο».

«Στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν την έκβαση της υπόθεσης επιτίθενται σε δικαστές και ευτελίζουν συνολικά τη Δικαιοσύνη. Με πρακτικές παρακράτους, επιχειρούν την ηθική εξόντωση όποιου στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους. Παραβιάζουν ακόμη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα λειτουργών της Δικαιοσύνης και του Κράτους. Πρόκειται, όχι μόνο για την πιο ανίκανη, αλλά και την πιο αυταρχική Κυβέρνηση όλων των εποχών. Μια Κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ρίξει “μαύρο” στην πολυφωνία, “μαύρο” στην ενημέρωση και, εντέλει, “μαύρο” στη Δημοκρατία» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.


Πηγή