Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Σκουρλέτης: Ο πρωθυπουργός έθεσε τα όρια με τη δήλωσή του

«Παραίτηση υπουργού, ιδιαίτερα του Νίκου Κοτζιά, δεν είναι κάτι μου μας χαροποιεί» είπε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης , ο οποίος σε συνέντευξή του στο «KONTRA» τόνισε ότι αυτό φάνηκε και στη δήλωση του πρωθυπουργού.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο τέθηκε ζήτημα από τον πρωθυπουργό για όσους έχουν διαφορετική προσέγγιση στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν έχει κατανοήσει απολύτως την επιλογή του κ. Κοτζιά να παραιτηθεί, τονίζοντας ότι είχε την πλήρη πολιτική κάλυψη του πρωθυπουργού για τα θέματα τα αρμοδιότητάς του και όπως σημείωσε, αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να αναλάβει τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών.

Τόνισε επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει μία πολιτική και αυτή θα εφαρμόσει μέχρι την ολοκλήρωσή της, ενώ συμφώνησε με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος είπε πως όποιος δυσφορεί κατεβαίνει από το τρένο, λέγοντας ακόμα ότι είναι μία δήλωση με πολλούς αποδέκτες.

Για το λεγόμενο plan Β, είπε ότι ήταν προσωπικές απόψεις του κ. Καμμένου και συμπλήρωσε ότι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ειπώθηκε ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί (σ.σ. ο κ. Καμμένος) την κυβέρνηση και να καταθέτει τις προσωπικές του απόψεις.

Όπως τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, αυτά τα όρια έθεσε ο πρωθυπουργός με τη σημερινή του δήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς κυβερνητικούς εταίρους».

Είπε επίσης, ότι είναι θετικό πως μετά το υπουργικό συμβούλιο τα πράγματα έγιναν πιο σαφή και υπήρξε η δέσμευση όλων των παραγόντων ότι «θα ολοκληρώσουμε τους προγραμματικούς σκοπούς αυτής της κυβέρνησης».

Τέλος, όπως τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, αυτό που περιμένουμε όλοι είναι να κλείσουμε αυτή τη συμφωνία και να μην βάζουμε «ηθελημένα ή αθέλητα» εμπόδια στην ολοκλήρωση αυτής της πολιτικής.

localStorage.clear();


Πηγή