Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σκουρλέτης προς ΠΟΠ-ΟΤΑ: Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους

Θετικά μηνύματα για το θέμα των συμβασιούχων-παρατασιούχων των δήμων αλλά και για τους παιδαγωγούς των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών αποκόμισε η αντιπροσωπεία της ΠΟΠ-ΟΤΑ από τη συνάντησή της, σήμερα το μεσημέρι, με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μάρκο Δαρδαμάνη, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε με βάση το σκεπτικό της να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων αλλά και την εργασία τους έως τη λήξη των συμβάσεων.

Για το θέμα της ένταξης στα νηπιαγωγεία των παιδιών από τεσσάρων ετών, ο υπουργός διευκρίνισε στους συνδικαλιστές ότι η σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, αλλά θα δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να επιλέξουν για τα παιδιά τους ανάμεσα στο νηπιαγωγείο και τον δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν θα οδηγήσει σε μείωση των θέσεων απασχόλησης στους δημοτικούς σταθμούς αλλά με τη φιλοξενία μικρότερων παιδιών πιθανόν να αυξηθούν οι ανάγκες σε προσωπικό.

localStorage.clear();


Πηγή