Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Σοκάρει η μητέρα της 14χρονης στη Νέα Σμύρνη: «Ντρέπομαι για τα παιδιά μου, δεν ευθύνομαι εγώ για ό,τι έγινε»

Η μητέρα της 14χρονης από τη δομή φιλοξενίας ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη που φέρεται να έπεσε θύμα μαστροπείας «σπάει τη σιωπή» της και σοκάρει με τα όσα υποστηρίζει.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο η 14χρονη -η οποία φέρεται να έπεσε θύμα μαστροπείας- φιλοξενείτο μαζί με τη 16χρονη αδελφή της στη δομή της Νέας Σμύρνης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 14χρονη είχε φύγει από το ίδρυμα πάνω από 50 φορές, με την ίδια και τη μεγαλύτερη αδελφή της να έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον, λόγω ακαταλληλότητας. Τα δύο κορίτσια έχουν ακόμα δύο αδέλφια που βρίσκονται σε άλλο ίδρυμα.

«Εγώ πήγα στον εισαγγελέα και ζήτησα να βάλει τα παιδιά μου σε ιδρύματα γιατί δεν μπορούσα να τα μεγαλώσω» είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η μητέρα της 14χρονης, προσθέτοντας ότι το έκανε για να είναι τα παιδιά της ασφαλή και να έχουν μια καλύτερη ζωή.

Μητέρα 14χρονης: Ένιωθα ότι τα παιδιά δεν ήταν ασφαλή στη δομή της Νέας Σμύρνης

Ωστόσο, όπως είπε, ένιωθε ότι στο συγκεκριμένο ίδρυμα στη Νέα Σμύρνη τα παιδιά της κινδύνευαν, αφού μπαινόβγαιναν σε αυτό όποτε ήθελαν. 

«Μιλούσα μαζί της, αλλά όχι συχνά. Ένιωθα ότι δεν ήταν ασφαλής. Μπαινόβγαιναν και οι δύο όποτε ήθελαν. Είχαν φύγει πολλές φορές. Δεν με ενημέρωνε ποτέ το ίδρυμα. Μου έκρυβαν πολλά πράγματα. Τους ρώταγα πού ήταν τα παιδιά και μου έλεγαν θα γυρίσουν, τους ρωτούσα πόσο καιρό έλειπαν και δεν μου απαντούσαν. Θέλω να πάνε σε άλλο ίδρυμα, μέχρι να μπορέσω να ορθοποδήσω και να τα πάρω υπό την εποπτεία μου», είπε. 

Η μητέρα υποστηρίζει ότι η 14χρονη παρασύρθηκε από τις κακές παρέες, προσθέτοντας ότι είναι συντετριμμένη από όσα έμαθε και σοκαρισμένη. 

Μητέρα 14χρονης: Έκανα ό,τι μπορούσα για να σώσω τα παιδιά μου

«Ντρέπομαι για τα παιδιά μου. Δεν ευθύνομαι εγώ, έκανα ό,τι μπορούσα για να τα σώσω» είπε, όμως παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται κοντά τους για να τα στηρίξει.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρία πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως μαστροπός, αλλά κι ένας πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου, ο οποίος φέρεται να μαγνητοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο τα ερωτικά ραντεβού της 14χρονης. 

Εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, κατά περίπτωση, για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν αύριο, Παρασκευή.


Πηγή