Κυριακή , 5 Μάιος 2024

Σοκαρισμένος δηλώνει ο πολιτικός κόσμος από τον χαμό του 36χρονου Αντώνη

Σοκαρισμένη είναι η ελληνική κοινωνία από το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά και στο πλοίο Blue Horizon.

Από νωρίς το πρωί ο πολιτικός κόσμος της χώρας καταδικάζει τα όσα συνέβησαν στο πλοίο, με τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να αποκαλύπτει ότι ο 36χρονος Αντώνης όχι απλά είχε εισιτήριο, αλλά είχε ήδη επιβιβαστεί νωρίτερα στο πλοίο και είχε αποβιβαστεί λίγο αργότερα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90.1 είπε «ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί, αποβιβάστηκε μόνος του και προσπάθησε να επανεπιβιβαστεί. Η πληροφόρηση που έχω είναι πως μόνος του αγνόησε τις προτροπές του πληρώματος να μην αποβιβαστεί, αφού είχε επιβιβαστεί και στη συνέχεια προσπάθησε να μπει την τελευταία στιγμή. Εισιτήριο είχε».

«Όσα συνέβησαν στο Blue Horizon προκαλούν σοκ και φρίκη», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του iefimerida.gr ότι ο 36χρονος είχε εκδώσει εισιτήριο για το χθεσινό δρομολόγιο Πειραιάς-Κρήτη.

(στο 2:18 η αναφορά του κ.Βαρβιτσιώτη)

Οργή στα social για την εταιρεία και το Blue Horizon -Συνέχισε κανονικά το ταξίδι, για 42 λεπτά!

Γεωργιάδης για Blue Horizon: Έχω αρρωστήσει, δεν μπορώ να το πιστέψω

Συγκλονισμένος δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης από το περιστατικό στον Πειραιά, με τον θάνατο του 36χρονου, λέγοντας πως «έχουμε εγκατάλειψη ναυαγού, αδιανόητο για εκπαιδευμένους ναυτικούς».

Παράλληλα, στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 υπουργός Εργασίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου άνδρα που έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά.

«Είδα το βίντεο με τον άνθρωπο να τον σπρώχνει το πλήρωμα στη θάλασσα και έχω αρρωστήσει, δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι δυνατόν να έχει γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, στο κεντρικό μας λιμάνι.

Ως πρώην υπουργός Ναυτιλίας σας λέω πως ό,τι βλέπουμε στο βίντεο είναι σειρά παραβάσεων του ποινικού δικαίου του ναυτικού δικαίου, της σύμβασης για την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα έχουμε εγκατάλειψη ναυαγού αδιανόητο για εκπαιδευμένους ναυτικούς» τόνισε ο κύριος Γεωργιαδης και κατέληξε: «Πέφτει ο άνθρωπος στη θάλασσα και αντί να σταματήσουν το πλοίο προχωρά και φεύγει σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

Παύλος Μαρινάκης για Blue Horizon: Απάνθρωπη συμπεριφορά, ξεφεύγει από κάθε ανθρώπινη λογική

Για «απάνθρωπη, εγκληματική πράξη», έκανε λόγο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του.

«Εγώ, αλήθεια σας λέω, επειδή το είδα χθες το βράδυ το βίντεο αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, νομίζω ότι δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτό το οποίο είδαμε. Μιλάμε για κάτι απάνθρωπο. Πολύ δύσκολα μπορούμε να βρούμε κάτι προηγούμενο. Είναι μία εγκληματική ενέργεια την οποία, προφανώς, τυπικά θα κρίνει η Δικαιοσύνη. Προφανώς. Αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν την αποστροφή μας, την οργή μας γι’ αυτό το οποίο συνέβη. Επελήφθησαν άμεσα οι Αρχές, γύρισε πίσω το πλοίο, θα γίνουν οι δέουσες ενέργειες», είπε στον ΑΝΤ1.

«Αλλά πραγματικά είναι αδιανόητο να βλέπουμε τέτοιες εικόνες να συμβαίνουν. Να χάνει ένας άνθρωπος με αυτό τον τρόπο τη ζωή του, να του αφαιρείται η ζωή στην πραγματικότητα. Δεν είναι ότι έπεσε, είδαμε τι συνέβη. Είναι ντροπή αυτό το οποίο συνέβη. Είναι μια εγκληματική ενέργεια και ελπίζω η Δικαιοσύνη, μετά τη δέουσα διαδικασία, να επιβάλει τις πιο αυστηρές τιμωρίες», συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης, ενώ ερωτηθείς αν υπάρχουν πρωτόκολλα ασφαλείας, απάντησε: «Προφανώς και υπάρχουν πρωτόκολλα ασφαλείας. Αυτό ξεφεύγει από οποιαδήποτε ανθρώπινη λογική».

Κασσελάκης για Blue Horizon: Αν δεν υπήρχε το βίντεο, το σύστημα θα μιλούσε για ατύχημα

Το δικό του σχόλιο μέσω Twitter για το τραγικό συμβάν στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης έγραψε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης, αφήνοντας υπονοούμενα για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης στη χώρα, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ευτυχώς υπάρχει το βίντεο από το Blue Horizon. Χωρίς αυτό, όλο το σύστημα θα μιλούσε σήμερα για “ατύχημα”» .

Δείτε την ανάρτηση του κ. Κασσελάκη:

«Δεν μπορεί αιώνες ανθρώπινης σκέψης να οδηγούν σε τόση απανθρωπιά. Η ζωή πρέπει να αποκτήσει ξανά αξία στη χώρα μας. Ζητάμε το αυτονόητο: να λειτουργήσει η δικαιοσύνη. Ευτυχώς υπάρχει το βίντεο από το Blue Horizon. Χωρίς αυτό, όλο το σύστημα θα μιλούσε σήμερα για “ατύχημα”».

Αχτσιόγλου για Blue Horizon: Αδιανόητη και εφιαλτική τέτοια απαξίωση της ανθρώπινης ζωής

«Οι εικόνες σοκάρουν. Δεν χωράει ο νους τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου υπό τέτοιες συνθήκες στο λιμάνι του Πειραιά. Αδιανόητη και εφιαλτική τέτοια απαξίωση της ανθρώπινης ζωής», αναφέρει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου για το περιστατικό στον Πειραιά, όπου πέθανε 36χρονος που προσπαθούσε να επιβιβαστεί στο Blue Horizon και ενώ σε βίντεο φαίνεται να τον σπρώχνει προσωπικό του πληρώματος από το πλοίο.

«Οι έρευνες πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα και να δοθούν απαντήσεις. Πού βρίσκονταν οι άνθρωποι του λιμενικού την ώρα της τραγωδίας; Γιατί επετράπη να φτάσει το πλοίο στην Αίγινα πριν δοθεί εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι;», συμπληρώνει η κ. Αχτσιόγλου.

ΠΑΣΟΚ για Blue Horizon: Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας να πράξει τα δέοντα

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Τομέας Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για το περιστατικό στον Πειραιά με τον πνιγμό του 36χρονου.

«Εκ μέρους του τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος», τονίζει ο επικεφαλής του Τομέα Δημήτρης Διαμαντίδης.

«Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας να πράξει τα δέοντα. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2023 να συμβαίνουν αυτά τα τραγικά περιστατικά.

Θα πρέπει επιτέλους, να φτάσει το “μαχαίρι στο κόκκαλο” και να αποδοθούν οι ευθύνες άμεσα, εκεί που πρέπει.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος», καταλήγει στην ανακοίνωση ο κ. Διαμαντίδης.


Πηγή