Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Σοφιανός: Τα σύνορα που υπερασπίζονται οι πιλότοι στο Αιγαίο δεν τα αναγνωρίζει το ΝΑΤΟ

Κατά τη διάρκεια παρέμβασής του τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ 1, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός ανέφερε ότι πέρα από τη συγκίνηση για τον χαμό του πιλότου του «Mirage 2000-5» πρέπει να προβληματιστούμε για το γεγονός ότι η επιθετικότητα της Τουρκίας «είναι μέρος ενός συνολικότερου πολέμου που βρίσκεται στη γειτονιά μας» και πως «είμαστε στα πρόθυρα γενίκευσης αυτού του πολέμου».

«Είναι κρίσιμες οι προφάσεις που βρίσκουν οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους για να γενικεύσουν ουσιαστικά τον πόλεμο στη Συρία, η Ελλάδα μπλέκεται σε αυτό το μακελειό» τόνισε.

Ο κ. Σοφιανός σημείωσε ότι το ΚΚΕ απαιτεί να μην παραχωρηθεί εναέριος χώρος, θαλάσσιος χώρος και έδαφος «στα αμερικανικά και συμμαχικά στρατεύματα για να επιτεθούν στη Συρία στο όνομα των χημικών του Άσαντ» και πρόσθεσε: «Θυμηθείτε τα πυρηνικά του Σαντάμ».

«Όλες αυτές οι προφάσεις έχουν στόχο να αναχαιτίσουν τις ρωσικές επιτυχίες που υπάρχουν στο συριακό έδαφος με τους συμμάχους τους και εμπλέκουν ουσιαστικά την πατρίδα μας σε ένα μακελειό απρόβλεπτων διαστάσεων και η προκλητικότητα και επιθετικότητα της Τουρκίας εντάσσεται σε αυτό» επισήμανε για να συμπληρώσει: «Είναι υπόθεση να αναχαιτιστεί η καθημερινή προκλητικότητα αλλά να προβληματιστούμε για το γεγονός ότι η Σούδα είναι έτοιμη να συμμετάσχει στο μακελειό».

«Να σταματήσουν τα ελληνικά στρατεύματα να βρίσκονται έξω από τα σύνορα, να σταματήσει το ανέκδοτο “τα σύνορά μας είναι νατοϊκά και ευρωπαϊκά”. Είναι ώρα να σκεφθούμε ότι η σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ Τουρκία παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα και ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, αυτά που υπερασπίζονται οι πιλότοι το ΝΑΤΟ δεν τα αναγνωρίζει» κατέληξε ο κ. Σοφιανός.

localStorage.clear();


Πηγή