Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Σούρας για «Κιβωτό του Κόσμου»: Σκληρές κακοποιήσεις στην επαρχία, τι αποκάλυψε

Άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» με τις αποκαλύψεις σχετικά με τις καταγγελίας σεξουαλική κακοποίηση στην «Κιβωτό του κόσμου».

Οι καταγγελίες, λένε πρόσωπα που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση και μίλησαν στο iefimerida.gr, αγγίζουν όχι μόνο εργαζόμενους αλλά και ιδρυτικά μέλη της «Κιβωτού του Κόσμου», πρόσωπα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν υπεράνω πάσης υποψίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε πως είχε πληροφορηθεί στην επαρχία για κάποιες ιστορίες κακοποίησης αναφορικά με τη δομή, ωστόσο «αδυνατούσε να το πιστέψει».

Σούρας: «Άκουσα πιο σκληρές υποθέσεις στην επαρχία»

«Δεν τα άκουσα στην Αθήνα, τα άκουσα στην επαρχία. Με πλησίασαν και άρχισαν να με ρωτάνε για την Κιβωτό. Μου διηγήθηκαν μερικές ιστορίες που αδυνατούσα να τις πιστέψω γιατί είναι μία δομή κατοχυρωμένη, που την ξέρει όλος ο κόσμος», ανέφερε αρχικά ο κ. Σούρας.

Όπως τόνισε ο ίδιος, έχει λιγότερο από 2-3 μήνες που του εξιστόρησαν αυτά τα τρομερά γεγονότα και μάλιστα ήταν «πιο σκληρές υποθέσεις»: «Αφορούσαν κακοποιήσεις και κακές συμπεριφορές προς τα παιδιά. Εμένα μου είπαν και ονόματα. Εγώ ακόμα αδυνατώ να πιστέψω. Αλλά οι συμπεριφορές των ανθρώπων και ο τρόπος που τα περιέγραφαν και τα άτομα που μου τα είπαν ήταν άτομα που ήξεραν πράγματα».

Νέα καταγγελία γυναίκας on air στον Σούρα: «Φοβάμαι»

Μάλιστα ο κ. Σούρας αποκάλυψε πως τη στιγμή που βρισκόταν στον αέρα η εκπομπή, έλαβε μήνυμα με νέα καταγγελία για άλλη δομή: «Ξέρεις ότι τη στιγμή που μιλάμε μου ήρθε μήνυμα από κυρία που γράφει το όνομά της και λέει “Φοβάμαι”; Ξέρεις ότι υπάρχει δομή από τη Βόρεια Ελλάδα με άνθρωπο που είναι 6 χρόνια στα δικαστήριο και δεν μπορεί να βρει το δίκιο του γιατί κατηγόρησε τη δομή;».

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν κατήγγειλαν τα κακοποιητικά περιστατικά οι άνθρωποι που του τα αποκάλυψαν και αν υπάρχει «συγκάλυψη» τόνισε: «Κάποια άτομα που μίλησα μαζί τους μου είπαν πάρα πολλά πράγματα, αλλά δεν θέλησαν να καταγγείλουν γιατί φοβούνται και γιατί ο κόσμος σου λέει “μια τέτοια δομή θα καταγγείλω; Θα τους βρω όλους απέναντι”».

Καλλιακμάνης: «Θα κληθούν να καταθέσουν παιδιά, υπάρχουν & άλλες περιπτώσεις»

Όπως τόνισε ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης: «Θα κληθούν να καταθέσουν παιδιά, γιατί υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, αλλά και εργαζόμενοι την δομή».

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει που θα πάει η καταγγελία, μας ενδιαφέρει να φτάσει στην αστυνομία. Πήγε στον συνήγορο του Πολίτη, κι εκείνος τη διαβίβασε στον εισαγγελέα. Στην αστυνομία έφτασε άμεσα. Όταν έφτασε η προκαταρκτική, η ΕΛ.ΑΣ. κάλεσε συγκεκριμένο άτομο, που είχε κάνει τη καταγγελία για συγκεκριμένο στέλεχος», ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Εδώ μιλάμε για ΜΚΟ, που είναι η κοινωνική μέριμνα του κράτους; Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κρατικοί φορείς και δομές που να επεμβαίνουν;», κατέξηξε.


Πηγή