Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σταθάκης: Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την υψηλή φορολογία στα καύσιμα

Στην τοποθέτηση ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι για την υψηλή φορολογία στα καύσιμα προέβη σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχουν ληφθεί μέτρα ανακούφισης των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, που από το φθινόπωρο και μετά θα φανούν.

«Το μνημόνιο τελείωσε, μπροστά μου έχω μόνο ένα κείμενο συμφωνίας με τους θεσμούς που είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της Κυβέρνησης», είπε επίσης, υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία με τους δανειστές είναι μεταρρυθμίσεις που δεν μπορούν να ολοκληρωθούν ως τον Αύγουστο του 2018.

Σύμφωνα με τον κ Σταθάκη η Κυβέρνηση θα συζητήσει ξανά την περικοπή των συντάξεων και του αφορολόγητου, μαζί με τα μέτρα και τα αντίμετρα που έχουν συμφωνηθεί καθώς τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξε σημαντική δημοσιονομική απόδοση, χάρη στην οποία γίνεται λόγος και για έξοδο από το Μνημόνιο.

Τόνισε ότι τα μέτρα της μείωσης συντάξεων και αφορολόγητου μπήκαν λόγω του βέτο που είχε το ΔΝΤ, αλλά αποφασίστηκαν μαζί με αντίμετρα που θα ισχύσουν με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

Αναφερόμενος στον νόμο Κατρούγκαλου είπε ότι δεν θίγει ούτε ένα ευρώ για δύο στους τρεις συνταξιούχους και επανέλαβε ότι μετά τον Αύγουστο η Κυβέρνηση θα συζητήσει ξανά το θέμα της περικοπής συντάξεων.

localStorage.clear();


Πηγή