Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Σταϊκούρας: Μνημείο ανικανότητας η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων

«Η κυβέρνηση συνεχίζει, σταθερά, την “εσωτερική στάση πληρωμών” που ξεκίνησε από την αρχή της θητείας της, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία», δηλώνουν ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής – Γ.Λ.Κ., Χρίστος Δήμας, με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης Σεπτεμβρίου 2016.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση των δύο βουλευτών της ΝΔ:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ανίκανη να επανεκκινήσει την πραγματική οικονομία. “Μνημείο ανικανότητας” αποτελεί η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κυβέρνησης, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές διαμορφώθηκαν στα 6,2 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο του 2016, αυξημένες κατά 62% από το τέλος του 2014! Μάλιστα, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αυτές μειώθηκαν μόλις κατά 58.000.000 ευρώ.

Και αυτό γιατί ενώ απορροφήθηκε, με μεγάλη καθυστέρηση, το σύνολο της υποδόσης και θα έπρεπε – κανονικά – να μειωθούν ισόποσα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, αυτό τελικά δεν συνέβη, διότι δημιουργούνται πολλές καινούργιες οφειλές, ύψους περίπου 850.000.000 ευρώ μόνο το τελευταίο τρίμηνο.

Συνεπώς, η Κυβέρνηση συνεχίζει, σταθερά, την “εσωτερική στάση πληρωμών” που ξεκίνησε από την αρχή της θητείας της, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.

Η ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης είναι, για ακόμη μία φορά, εμφανείς».


Πηγή