Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Στα λευκά ντύθηκε ολόκληρη η Ελλάδα

Δέος προκαλεί το πέρασμα της «Αριάδνης» από την Ελλάδα. Ολόκληρη η χώρα ντύθηκε στα λευκά. Και δεν είναι μόνο οι περιοχές που… παραδοσιακά δέχονται μεγάλες ποσότητες χιονιού. Αυτή τη φορά το χιόνι έφτασε ακόμα και στις παραλίες. Ενδεικτικό επίσης είναι και το γεγονός πως, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, είναι από τις εξαιρετικά σπάνιες φορές που χιονίζει ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

xnsathk15 xnsathk14 xnsathk21 xnsathk30

Το βράδυ της Δευτέρας σφοδρή ήταν η χιονόπτωση στην Αττική. Εκτός από τα βόρεια και ανατολικά προάστεια, το έστρωσε στο Φάληρο, τη Νίκαια και τον Πειραιά. Το Σύνταγμα και η Ομόνοια έβαλαν κι αυτές τα λευκά τους.

Για πολλούς όλο αυτό το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας ήταν μια καλή ευκαιρία για να ξανανιώσουν παιδιά και μαζί με τους μικρότερους σε ηλικία να χαίρονται τον χιονοπόλεμο, ωστόσο, η «Αριάδνη» δημιούργησε και τρομακτικά προβλήματα από την μια άκρη της χώρας στην άλλη.

ipmetsv2
Το Μέτσοβο χιονισμένο
ipmetsv1
Ειδυλλιακή εικόνα από το χιονισμένο Μέτσοβο

χιονι Ηρακλειο χιονι

Στην Εύβοια πολλά χωριά βρίσκονται αποκλεισμένα και θαμμένα κάτω από δυο μέτρα χιόνι. Η ίδια εικόνα και στη Σκόπελο και την Αλόνησο που βρέθηκε στο «μάτι» της χιονοεισβολής.  Στη Φλώρινα το θερμόμετρο  έδειξε μέχρι και -20 βαθμούς κελσίου και σε πολλές περιοχές της χώρας ο παγετός ήταν κάτι περισσότερο από έντονος.

Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία εξαιτίας του παγετού

Κλειστά θα μείνουν και την Τρίτη τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Αττική και Πειραιάς

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχει η Περιφέρεια Αττικής από τους Δήμους της Αττικής, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία των Δήμων στις εξής Περιφερειακές Ενότητες:

ΠΑΓΟΣ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Στη Θεσσαλονίκη τα πάντα πάγωσαν

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΧΙΟΝΙΑ

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής:

Θα παραμείνουν κλειστά, κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους, τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στους 13 δήμους της Ανατολικής Αττικής (Αχαρνές, Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη, Διόνυσος, Κορωπί, Λαυρεωτική, Μαραθώνας, Μαρκόπουλο, Παιανία, Παλλήνη, Σπάτα – Αρτέμιδα, Ραφήνα – Πικέρμι, Σαρωνικός, Ωρωπός).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής:

Κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους Φυλής, Ασπροπύργου, Ελευσίνας καθώς και στις Δημοτικές Ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα:

Κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Κηφισιάς, Πεντέλης, Αμαρουσίου, Παπάγου – Χολαργού, Βριλησσίων, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης –Ψυχικού, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα:

Κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου – Ταύρου, Αγ. Δημητρίου, Π. Φαλήρου. Στο Δήμο Καλλιθέας κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία.

ΜΠΑΛΟΣ ΧΙΟΝΙΑ
Στα λευκά ντύθηκε και η Κρήτη
χιόνια Βόλος
Μεγάλες ποσότητες χιονιού δέχθηκε ο Βόλος

ΧΙΟΝΙΑ

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού τομέα:

Κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Ιλίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Περιστέρι.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά:

Κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Πειραιά, Κορυδαλλού, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος, Νίκαιας – Ρέντη.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών:

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε 8 δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλαδή στους δήμους Αθηνών, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καισαριανής, Γαλατσίου, Ηλιουπόλεως, Δάφνης – Υμηττού, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

Σημειώνεται ότι επειδή ο οικείος Δήμος μπορεί να εκτιμήσει, κατά περίπτωση, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση, ενδέχεται με αποφάσεις των Δημάρχων να μην λειτουργήσουν και άλλα σχολεία. Έτσι για την καλύτερη ενημέρωσή τους οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους Δήμους.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων καθώς και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιχειρούν έτσι ώστε να διατηρηθεί ανοικτό στην κυκλοφορία το οδικό δίκτυο της αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, με άμεση προτεραιότητα στην πρόσβαση σε δομές υψίστης σημασίας, όπως τα νοσοκομεία. Παράλληλα ανοικτοί παραμένουν και οι σταθμοί του Μετρό: Ομόνοια, Μοναστηράκι, Μεταξουργείο, Συγγρού-Φιξ και Ελαιώνας.

ΑΡΤΑ ΧΙΟΝΙΑ
Μαγευτική η εικόνα από την Άρτα
ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΧΙΟΝΙΑ
Πολλά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη Σκόπελο
ΧΙΟΝΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑ
Πολικές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στη Φλώρινα

Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα, οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε όλη την Ελλάδα θα κρατήσουν κλειστά και την Τρίτη τα σχολεία σε αρκετούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Αρκετοί δήμοι έχουν ήδη αποφασίσει να μην ανοίξουν οι σχολικές αίθουσες λόγω του συνεχιζόμενου ολικού παγετού, με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου.

Από το δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώθηκε πως μετά από σύσκεψη του δημάρχου με τις αρμόδιες αντιδημαρχίες και τις διευθύνσεις αποφασίστηκε όλα τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία και στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου «μετά από συνεχή επικοινωνία με όλες τις σχολικές μονάδες διαπιστώθηκε πως συνεχίζονται τα προβλήματα με την έλλειψη υδροδότησης και παραμένουν χαμηλές οι θερμοκρασίες των σχολικών αιθουσών παρά τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης λόγω του συνεχόμενου ολικού παγετού».

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) ούτε στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ενώ οι παιδικοί σταθμοί αντίθετα θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονιών.

ΧΙΟΝΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Στη Σκόπελο τα χιόνια έφτασαν μέχρι τη θάλασσα

Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αλλά και οι παιδικοί σταθμοί έλαβε ο δήμος Λαγκαδά, εξαιτίας των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στις εγκαταστάσεις των σχολείων από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην Καλαμαριά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Θεοδόση Μπακογλίδη.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Κατερίνης, Κιλκίς και Έδεσσας λόγω παγετού και εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών.

Στη Χαλκιδική δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στους δήμους Πολυγύρου, Νέας Προποντίδας και Αριστοτέλη εξαιτίας των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Πάτρα

Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία της Πάτρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Πατρέων, κλειστά θα μείνουν  το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Κάτω Καστριτσίου, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Σελλών, το 65ο νηπιαγωγείο και το 59ο δημοτικό σχολείο, που βρίσκονται στην περιοχή της Βούντενης.

Επίσης λόγω της πρόβλεψης για δημιουργία παγετού τις πρώτες πρωινές ώρες, η προσέλευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. στο 1ο το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο Παραλίας και στο 1ο το 2ο το 3ο και το 4ο νηπιαγωγείο Παραλίας.

Λάρισα

Κλειστά θα μείνουν την Τρίτη τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο το νομό της Λάρισας με αποφάσεις των δημάρχων, καθώς αναμένεται νέο κύμα επιδείνωσης του καιρού με χιονοπτώσεις από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και την Τρίτη.

Ηράκλειο

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κλειστά θα παραμείνουν πολλά σχολεία λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τόσο στο Δήμο Ηράκλειου όσο και σε άλλους Δήμους που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία. Ειδικότερα και με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στις περιοχές του δήμου Ηρακλείου: Γοργολαϊνη, Τέμενος, Βασιλειές, ‘Αγιο Σύλλα και Άγιο Βλάση.

Στις υπόλοιπες περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά σύμφωνα με τον δήμο. Εξάλλου ανακοινώθηκε ότι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί οι οποίοι βρίσκονται εντός της πόλης του Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί στους οικισμούς Κυπαρίσσι, Ασίτες, Παλιανή, Δαφνές ενώ για την ημέρα επανέναρξης λειτουργίας των παιδικών σταθμών στις συγκεκριμένες περιοχές θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Μαλεβιζίου που βρίσκονται στην Τύλισο, στον Κρουσώνα, στο Μάραθος και στη Ροδιά, εξαιτίας του παγετού που δημιουργείται τις πρωινές ώρες και που καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνες τις μετακινήσεις. Όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Μαλεβιζίου.

ΧΙΟΝΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Στο Ηράκλειο της Κρήτης τα εκχιονιστικά δεν σταματούσαν ούτε στιγμή
ΧΙΟΝΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στα Ιωάννινα

ΧΙΟΝΙΑ ΧΙΟΝΙΑ

Ακόμη όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου Αρχανών Αστερουσίων θα παραμείνουν κλειστές. Επίσης, στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου όλα τα σχολεία του δήμου της περιοχής αλλά και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά όχι μόνο την Τρίτη 10 Ιανουαρίου αλλά και την Τετάρτη 11 του μήνα. Εξάλλου λόγω του παγετού που έχει δημιουργηθεί, μετά την εκτεταμένη χιονόπτωση στην ευρύτερη περιοχή, µε απόφαση του δημάρχου Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρία Καλογεράκη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθµιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και ΕΠΑΛ στην ευρύτερη περιοχή του δήµου ενώ οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στο δήμο Γόρτυνας θα παραμείνουν κλειστά όλα τα δημοτικά σχολεία της δημοτικής ενότητας Αγίας Βαρβάρας, ενώ όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ακόμη όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί οι οποίοι βρίσκονται εντός της πόλης του Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου ενώ κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί στους οικισμούς Κυπαρίσσι, Ασίτες, Παλιανή, Δαφνές. Για την ημέρα επανέναρξης λειτουργίας των παιδικών σταθμών στις συγκεκριμένες περιοχές θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Επίσης, αποφασίσθηκε η διακοπή των μαθημάτων στις 10 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη, στις παρακάτω σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια τον Δήμου Χερσονήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη.

Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά:

Στη Δημοτική Κοινότητα Μοχού, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μοχού.
Στην Τοπική Κοινότητα Επισκοπής, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Επισκοπής.
Στη Δημοτική Κοινότητα Ανώπολης το Νηπιαγωγείο Ανώπολης.
Στη Δημοτική Κοινότητα Γουβών, το Νηπιαγωγείο ‘Ανω Γουβών (Σκοτεινό).
Στην Τοπική Κοινότητα Σγουροκεφαλίου, το Δημοτικό Σχολείο Σγουροκεφαλίου
Στην Τοπική Κοινότητα Γωνιών, το Νηπιαγωγείο Γωνιών
Στην Τοπική Κοινότητα Ελαίας το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ελιάς.
Τέλος, στη Βιάννο, όπως ανακοινώθηκε, θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Βόλος, Σκόπελος και Αλόννησος

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του δήμου Βόλου, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας. Επίσης, αύριο θα είναι κλειστά και τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Σκόπελο και την Αλόννησο.

ΧΙΟΝΙΑ ΑΘΗΝΑ
Ο χιονιάς έκανε αισθητή την παρουσία του και στην Αθήνα

ΝΤΑΛΙΚΑ ΧΙΟΝΙΑ

Ξάνθη

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη, τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017.

Τόσο η υφιστάμενη κατάσταση όσο και οι θερμοκρασίες, ανεξάρτητα από τον όγκο του χιονιού, που φτάνουν μέχρι και τους -15 βαθμούς Κελσίου σε κατοικημένες περιοχές, δείχνουν ότι δε μπορεί να υπάρξει θεαματική μεταβολή των συνθηκών, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η αναστολή έναρξης των μαθημάτων για μία ακόμη ημέρα.

Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου, και μετά από συνεννόηση με τους δημάρχους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Εκπαίδευσης, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά της Λέσβου, της Λήμνου, του Αγίου Ευστρατίου, της Σάμου και της Ικαρίας.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν στη Χίο οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Βολισσού, Καρδάμυλων, Λαγκάδας, Συκιάδας, Καρυών, Θολοποταμίου, Αγίου Γεωργίου Συκούση και Λιθίου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:Βολισσού και Καρδάμυλων.

Επίσης με απόφαση του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, δεν θα λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λέσβου.

Χανιά

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες στα Χανιά, εκτός από αυτές που βρίσκονται στο δήμο Αποκορώνου και στο Έλος Κισσάμου.

Κλειστές με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, θα είναι και αύριο Τρίτη όλες οι σχολικές μονάδες (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια) του δήμου, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο στο Έλος Κισσάμου, όπως ανακοίνωσε ο δήμος. Η απόφαση ελήφθη, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, λόγω του παγετού και της χιονόπτωσης στους δρόμους της περιοχής.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Θεόδωρου Σταθάκη και σε συνεννόηση με τους προϊστάμενους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλη Μηλιαράκη και Στέλιο Ζερβάκη αντίστοιχα, οι μαθητές (Α’ Βάθμιας και Β Βάθμιας) από τον πρώην Δήμο Ιναχωρίου και από το χωριό Σηρικάρι του Δήμου Κισσάμου που δεν θα προσέλθουν αύριο στα σχολεία, λόγω προβλημάτων στο οδικό δίκτυο θα θεωρούνται δικαιολογημένα απόντες.

Δυτική Μακεδονία

ΓΡΕΒΕΝΑ ΧΙΟΝΙΑ
Ισχυρές χιονοπτώσεις και στα Γρεβενά

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΧΙΟΝΙΑ ΧΙΟΝΙΑ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Εξ αίτιας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της παγωνιάς που επικρατεί στο σύνολο της δυτικής Μακεδονίας, με το θερμόμετρο κατά μέσο όρο να κυμαίνεται στους -10 βαθμούς Κελσίου, με αποφάσεις των δημάρχων, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοϊου, Σερβίων Βελβεντού, Γρεβενών, Δεσκάτης, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Νεστορίου, Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών.

Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 10 Ιανουαρίου τα σχολεία σε πολλούς δήμους σε Ημαθία, Χαλκιδική και Σέρρες, με αποφάσεις των δημάρχων, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Στην Ημαθία, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους δήμους Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας. Στη Νάουσα θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Στον δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Και στον δήμο Σιθωνίας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Στον δήμο Ηράκλειας Σερρών, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί. Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Νέας Ζίχνης Σερρών.

Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σερρών, που παρέμειναν κλειστοί σήμερα, αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση, κλειστός θα παραμείνει, λόγω προβλημάτων υδροδότησης που προκάλεσε ο παγετός, ο δημοτικός παιδικός σταθμός “Ελαφάκια”. Όσοι γονείς έχουν ανάγκη, μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον βρεφονηπιακό παιδικό σταθμό “Μελισσόπουλα”. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα ΚΔΑΠ του δήμου Θέρμης που λειτουργούν σε απογευματινή βάρδια.

Στο μεταξύ, δεν θα γίνουν αύριο μαθήματα στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αλλά οι διοικητικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Καλάβρυτα και Αιγιαλεία

ΜΕΤΣΟΒΟ ΧΙΟΝΙΑ
Φωτογραφία από το χιονισμένο Μέτσοβο
ΑΡΤΑ ΧΙΟΝΙΑ
Τα λευκά της φόρεσε και η Άρτα
ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΧΙΟΝΙΑ
Τα βόρεια προάστια της Αττικής ντύθηκαν και αυτά στα λευκά

ΚΥΠΡΟΣ ΧΙΟΝΙΑ

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σύμφωνα με το δήμο «οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή έχουν μετατρέψει τους χώρους των σχολικών μονάδων σε παγοδρόμια».

Επίσης, κλειστά θα είναι και τα σχολεία στην Αιγιαλεία, κυρίως λόγω του παγετού.

Στο δήμο Δυτικής Αχαΐας δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα δημοτικά σχολεία στις κοινότητες Πηγάδια Σαντομέρι, Πόρτες Μιχόι, Βελιτσές και Σπάτα.

Στην Αιτωλοακαρνανία τώρα και συγκεκριμένα στο δήμο Ναυπακτίας θα παραμείνουν αύριο κλειστά το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Δάφνης, καθώς και το νηπιαγωγείο Ξηροπηγάδου, ενώ στο δήμο Μεσολογγίου, τα δημοτικά σχολεία στις τοπικές κοινότητες Ελληνικά, Άγιος Θωμάς και Σταμνά, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στις 9:00 το πρωί.

Προσοχή στους δρόμους – Που χρειάζονται αλυσίδες

Μετ’ εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού από τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται. Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη στους παρακάτω δρόμους:

Στο νομό Ημαθίας, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 91ο χιλιόμετρο έως το 98ο χιλιόμετρο (όρια με περιφερειακή ενότητα Κοζάνης) και στις επαρχιακές οδούς Βέροιας – Σελίου, από το 22ο χιλιόμετρο έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), Νάουσας – Σελίου από το 6ο χιλιόμετρο έως το 19Ο χιλιόμετρο, Βέροιας – Δασκίου, από το 5ο χιλιόμετρο έως το 43ο χιλιόμετρο, Βέροιας – Κωστοχωρίου, από το 5ο χιλιόμετρο έως το 19ο χιλιόμετρο, Νάουσας – Τριών – Πέντε Πηγαδίων, από το 6ο χιλιόμετρο έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών) και Νάουσας – Ροδοχωρίου. Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στην Εγνατία οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΧΙΟΝΙΑ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ ΧΙΟΝΙΑ ΧΙΟΝΙΑ

Στο νομό Πέλλας, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, από τοπική κοινότητα Κερασιάς έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, ενώ αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της δημοτικής ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας.

Στο νομό Χαλκιδικής, στις εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, από το 34ο χιλιόμετρο έως το 64ο χιλιόμετρο, Θεσσαλονίκης – Ιερισσού από το 65ο χιλιόμετρο έως το 95 χιλιόμετρο, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) και στις επαρχιακές οδούς Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, Αρναίας – Στανού, Παλαιοχωρίου – Μ. Παναγιάς, Μ. Παναγιάς – Πλανών, Πολυγύρου – Ιερισσού (από Πλανά έως Ιερισσό), Πολυγύρου – Γερακινής, από το 1ο χιλιόμετρο έως το 5ο χιλιόμετρο, Πολυγύρου – Πλανών, Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου, Ν. Μουδανιών – Συκιάς, στο 51ο χιλιόμετρο (Θέση Τριπόταμος), από το 60ο χιλιόμετρο έως το 75ο χιλιόμετρο (Σάρτη), στο 83ο χιλιόμετρο (Πόρτο Κουφό), στο 86ο χιλιόμετρο (Καλαμίτσι) και στο 94ο χιλιόμετρο. Επίσης, στην επαρχιακή οδό Παλαιοκάστρου – Ταξιάρχη, Νέων Μουδανιών – Παλιουρίου, από το 43ο χιλιόμετρο (Πευκοχώρι) έως το 58ο χιλιόμετρο (Αγία Παρασκευή), Βάβδου – Σημάντρων έως το 1ο χιλιόμετρο, εντός των οικισμών Πολυγύρου, Ταξιάρχη, Παλαιοκάστρου και Βραστάμων, στις δημοτικές οδούς Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), Πολυγύρου – Καλυβών (μέσω Πατελίδα), και σε όλο το οδικό δίκτυο του Αγίου Όρους.

Στο νομό Κιλκίς, στην επαρχιακή Οδό Καστανερής – Λιβαδίων, από το 9ο χιλιόμετρο, στο νομό Σερρών, στις επαρχιακές οδούς Σερρών – Λαϊλιά, από το 18ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά, Σιδηροκάστρου – Καρυδοχωρίου (από Φαιά Πέτρα έως Καρυδοχώρι), Σερρών – Βροντούς (από το 25ο χιλιόμετρο έως Βροντού) και στις δημοτικές οδούς Πρώτης προς την Ιερά Μονή Αναλήψεως Σωτήρος (από το 3ο χιλιόμετρο έως την Ιερά Μονή) και από τη διασταύρωση Κορμίστας προς την Ιερά Μόνη Εικοσιφοινίσσης (5ο χιλιόμετρο έως την Ιερά Μονή).

ΧΙΟΝΙΑ ΧΙΟΣ
Στη Χίο οι δρόμοι πάγωσαν

Η χιονόπτωση έχει προκαλέσει κυκλοφοριακά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης έχουν προκληθεί κυκλοφοριακά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα, λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα εξής σημεία:

-Στη λεωφόρο Καρέα, από την Ηλιούπολη.

-Στη λεωφόρο Κατεχάκη, από την οδό Πίνδου.

-Στον περιφερειακό Λυκαβηττού, από την οδό Γλύκωνος.

-Στο Γαλάτσι, στις οδούς Πρωτοπαπαδάκη και Βενιζέλου.

-Στο Ψυχικό, στις οδούς Καρπενησιώτη και Μουσών.

Νωρίτερα, διακόπηκε η κυκλοφορία και στις εξής περιοχές:

-Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του γηπέδου της περιοχής έως την περιοχή Ανατολή.

-Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.

-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης 414.

Παράλληλα, διακοπή της κυκλοφορίας έχει γίνει και από το 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θήβας, στο ρεύμα προς τη Θήβα, για τα φορτηγά, ενώ η κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.


Πηγή