Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Στημένη η επίσκεψη Πούτιν σε νοσοκομείο; Ο τραυματισμένος στρατιώτης είναι εργάτης εργοστασίου σε άλλη φωτό

Μήπως ήταν σκηνοθετημένη η πρόσφατη επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Μόσχας; Αυτό ισχυρίζονται οι χρήστες των social media.

Φορώντας μια λευκή ρόμπα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εθεάθη σε βίντεο και και φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο, να συνομιλεί με στρατιώτες ντυμένους με πιτζάμες στο στρατιωτικό νοσοκομείο Mandryk, γεγονός που σηματοδότησε την πρώτη του τέτοια επίσκεψη από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος συνοδευόταν από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού
Ο Ρώσος πρόεδρος συνοδευόταν από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού

Ο Πούτιν συνοδευόταν στην επίσκεψη από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Σε κάποιο σημείο ρώτησε έναν από τους στρατιώτες που στέκονταν σε στάση προσοχής δίπλα στα κρεβάτια τους για τον μικρό του γιο, λέγοντάς του: «Θα είναι περήφανος για τον μπαμπά του».

Μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαιρέτισε τα στρατεύματα ως «ήρωες» κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Τραυματισμένος στρατιώτης ή εργάτης εργοστασίου;» αναρωτιούνται οι χρήστες των social media

Αλλά οι παρατηρητικοί χρήστες των social media είχαν μια αίσθηση déjà vu. «Ο Πούτιν συναντήθηκε με έναν τραυματισμένο στρατιώτη, ο οποίος, κατά περίεργη σύμπτωση, ήταν επίσης εργάτης εργοστασίου που είχε συναντήσει στο παρελθόν» έγραψε στο Twitter ο Άνταμ Ρανγκ, ένας αυτοαποκαλούμενος ακτιβιστής «αντιπροπαγάνδας» που ζει στην Εσθονία και παρακολουθεί τα μηνύματα του Κρεμλίνου, αναφέρει το Newsweek.

Την ίδια αντίδραση είχε και ο Ουκρανός οδηγός αυτοκινήτων Ιγκόρ Σούσκο που μοιράστηκε μια συλλογή φωτογραφιών που δείχνουν ένα καστ επαναλαμβανόμενων προσώπων να συναντιούνται με τον Πούτιν με διαφορά ετών. «Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πώς μπορεί ο Πούτιν να διακινδυνεύσει να βρεθεί παρουσία κανονικών Ρώσων. Ποτέ δεν το κάνει»« έγραψε στο Twitter ο Σούσκο.

Ο ισχυρισμός πως η φωτογράφιση στο νοσοκομείο ήταν ψεύτικη ενισχύθηκε περαιτέρω από τον μυστηριώδη συγγραφέα με το όνομα General SVR στο Telegram, ο οποίος λέγεται ότι είναι πρώην κατάσκοπος της KGB με δεσμούς με το Κρεμλίνο.

Σε
ανάρτησή του την Πέμπτη, ο συγγραφέας
αυτός υποστήριξη ότι ο Πούτιν δεν
επισκέφθηκε το στρατιωτικό νοσοκομείο
και πως το βίντεο της συνάντησής του με
τους τραυματίες πολεμιστές της Ρωσίας
είχε προηχογραφηθεί. «Ο Πούτιν και η
FPS (Ομοσπονδιακή
Υπηρεσία Προστασίας) είναι σίγουρα
μάγοι – αυταπατώμενοι, αλλά εξακολουθούν
να απέχουν πολύ από τον Ντέιβιντ
Κόπερφιλντ» κατέληγε σαρκαστικά η
ανάρτηση.


Πηγή