Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Στην Αθήνα η πριγκίπισσα Αννα της Βρετανίας και Αλβέρτος του Μονακό -Ειδικές άδειες οπλοφορίας στην ασφάλειά τους

Στην Αθήνα έφτασαν η εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας, πριγκίπισσα Αννα, αλλά και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η πριγκίπισσα Αννα έφτασε νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Ελλάδα, συνοδευόμενη από πέντε ακολούθους με τα μέτρα ασφαλείας τόσο στην άφιξή της, όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της να είναι δρακόντεια.

Οι ειδικές άδειες οπλοφορίας για τους συνοδούς ασφαλείας

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν δοθεί ειδικές άδειες στους άνδρες ασφαλείας της για δυο άδειες οπλοφορίας για πιστόλια Glock.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικές άδειες είναι προσωρινές για τους συνοδούς των επισήμων που έρχονται από το εξωτερικό.

Αντίστοιχες άδειες έχουν δοθεί και στους άνδρες της συνοδείας και των άλλων βασιλιάδων που έχουν φθάσει ή αναμένονται στην Αθήνα για την κηδεία του Κωνσταντίνου.

Χθες στην Αθήνα για τη σημερινή κηδεία ήρθαν και κατέλυσαν αμέσως στη Μεγάλη Βρεταννία, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια, ο πρίγκιπας της Νορβηγίας Χαακόν με την σύζυγό του πριγκίπισσα Μέτε-Μαρίν, καθώς και ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρλος Γουσταύος και η βασίλισσα Σίλβια.

Στην Αθήνα ήρθε επίσης χθες το βράδυ -αλλά κατέλυσε σε διαφορετικό ξενοδοχείο- ο πρίγκιπας Αλβέρτος.

Στις 10:30 σήμερα αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα ο βασιλιάς της Ολλαννδίας Βίλεμ-Αλεξάντερ και η βασίλισσα Μαξίμα, μαζί με την βασιλομήτορα της Ολλανδίας, ενώ στην ελληνική πρωτεύουσα αναμένονται και ο Βέλγος βασιλιάς με την βασίλισσα.


Πηγή