Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Στην Αθήνα σήμερα και αύριο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ

Στην Αθήνα θα βρεθεί από σήμερα και για δύο ημέρες ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς  Στόλτενμπεργκ. Όπως ανακοίνωσε η Βορειοατλαντική Συμμαχία, σήμερα είναι προγραμματισμένη και συνάντηση του γενικού γραμματέα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η επίσκεψη Στόλτενμπεργκ γίνεται μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με την ηγεσία της πΓΔΜ στα Σκόπια και, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτό θα είναι το θέμα του δείπνου εργασίας, που θα έχει με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Δηλαδή, η ενταξιακή πορεία της πΓΔΜ, η οποία ξεκίνησε μετά την πρόσκληση που της απηύθυνε το ΝΑΤΟ στις 12 Ιουλίου.

Αύριο Παρασκευή ο κ. Στόλτενμπεργκ θα αναχωρήσει από την Ελλάδα.

Με συνέντευξή του σε ηλεκτρονική εφημερίδα της ΠΓΔΜ, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ονοματολογικό Μάθιου Νίμιτς προειδοποιεί τους Σκοπιανούς για τη συμφωνία των Πρεσπών και εκφράζει την ελπίδα πως θα περάσει και στις δύο χώρες.

Με τίτλο «Ένα άλλο όνομα θα χρειαζόταν άλλα 25 χρόνια» στη συνέντευξη, ο Νίμιτς λέει χαρακτηριστικά: «Ελπίζω ότι η συμφωνία θα περάσει και νομίζω ότι θα περάσει και στις δύο χώρες, επειδή είναι μια δίκαιη και αξιότιμη λύση που ανταποκρίνεται στα ουσιώδη συμφέροντα και των δύο χωρών, αλλά αν δεν εγκριθεί δεν βλέπω άλλη λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα» τονίζει. Και προσθέτει: «Χρειάστηκαν 25 χρόνια για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, μπορεί να χρειαστούν άλλα 25 χρόνια. Και πολλοί άνθρωποι θα χάσουν το ενδιαφέρον, αν αυτό δεν περάσει στη χώρα σας (σ.σ. την πΓΔΜ)» προειδοποιεί.

 

localStorage.clear();


Πηγή