Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024

Στην αντεπίθεση ο Γεωργιάδης για την 7ωρη στάση εργασίας των αναισθησιολόγων στο «Αγλαΐα Κυριακού» τη Δευτέρα

Μετά την απόφαση για μη αναστολή των τακτικών χειρουργείων στο «Αγλαΐα Κυριακού», όπως αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «η πρόεδρος και ο γ.γ. του Σωματείου Εργαζομένων προκηρύσσουν 7ωρη στάση εργασίας των αναισθησιολόγων τη Δευτέρα, κάτι που καταγγέλλουν 4 μέλη του σωματείου».

Ο υπουργός Υγείας σε ανάρτηση αναφορικά με τα τακτικά χειρουργεία στο «Αγλαΐα Κυριακού», τονίζει πως «το Δ.Σ του ΓΝΠΑ “Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ” σε συνεδρίασή του στις 24.05.24 αποφάσισε ομόφωνα τη μη αναστολή των τακτικών χειρουργικών περιστατικών από 27.05.24».

Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Δεν αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία

Γεωργιάδης για απόφαση γιατρών του Αγλαΐα Κυριακού να αναστείλουν τα χειρουργεία: «Εχει έντονη πολιτική χροιά»

«Την ίδια ημέρα η Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων προκηρύσσουν 7ωρη στάση εργασίας των ιατρών αναισθησιολόγων τη Δευτέρα 27.05.24 ζητώντας από την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ την πλήρη κάλυψή τους, πρωτοβουλία την οποία εν συνεχεία καταγγέλλουν 4 μέλη του 9μελούς Σωματείου αναφέροντας ότι δεν τηρήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες για σύγκληση έκτακτου συμβουλίου και λήψη νόμιμης απόφασης αυτού», σημειώνει ο υπουργός και προσθέτει:

«Σήμερα μιλώντας στο OPEN δήλωσα ότι ”η επιμονή των γιατρών του Αγλαΐα Κυριακού να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία έχει πολιτικά κίνητρα”.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκα στην αναισθησιολόγο, που κυρίως επιμένει για την απεργία εν μέσω προεκλογικής περιόδου, επισημαίνοντας ότι ήταν η γιατρός που προσπαθούσε να πείσει το Δικαστήριο να αποφυλακίσει τον Κουφοντίνα, όταν αυτός έκανε απεργία πείνας….

Σε αυτή μου την δήλωση η Συνδικαλιστική Ένωση των γιατρών του ΕΣΥ η ΟΕΝΓΕ (Πρόεδρος από το ΚΚΕ, μέλος ο Παναγιώτης Παπανικολάου) εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, εναντίον μου:

”Η ΟΕΝΓΕ εγκαλεί τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και το Υπουργείο Υγείας για αδιαφορία, όπως και προσωπικά και τον ίδιο τον Υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, που αναφερόμενος στους αναισθησιολόγους προχωρά σε κατασυκοφάντησή τους ισχυριζόμενος πως συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις”.

”Κατασυκοφάντησα” εγώ λοιπόν την κυρία από το Αγλαΐα Κυριακού, διότι την συνέδεσα με τον Κουφοντίνα σύμφωνα τους συναδέλφους της…

Η κυρία την οποία ”κατασυκοφάντησα” έκανε σήμερα την εξής δήλωση ως απάντηση σε αυτό για το οποίο την κατηγόρησα:

”Εγώ υποστηρίζω τον πολιτικό κρατούμενο, αυτός υποστηρίζει το φασισμό…”

Για την επικεφαλής της προσπάθειας να κλείσουν τα χειρουργεία στο Αγλαΐα Κυριακού λοιπόν, ο Κουφοντίνας είναι Πολιτικός κρατούμενος και όχι δολοφόνος τρομοκράτης και άρα κακώς μπήκε Φυλακή….τα συμπεράσματα δικά σας….

Για να καταλάβετε με ποιους έχω να κάνω κάθε μέρα και να μην τσιμπάτε τόσο εύκολα στις αντιδράσεις τους. Προβλήματα έχει πολλά το ΕΣΥ αλλά Εθνικό Σύστημα Υγείας άνευ προβλημάτων δεν υφίσταται. Ιδού και το σχετικό βίντεο με τη δική μου και τη δική της δήλωση» έγραψε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο X.


Πηγή