Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Στην Κυψέλη στις 12:00 o Κυριάκος Μητσοτάκης -Διπλά «πυρά» κατά Τσίπρα και Ανδρουλάκη

Στην Κυψέλη θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «στις 12.00 θα βρεθεί στην Κυψέλη και θα απευθύνει χαιρετισμό στους πολίτες που θα έχουν συγκεντρωθεί να τον συναντήσουν».

«Πυρά» κατά Τσίπρα και Ανδρουλάκη

Ο πρωθυπουργός, χθες, από τη Ρόδο, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Μιας και βρίσκομαι στα σύνορα της χώρας μας, θα μιλήσω για το μεταναστευτικό και την ενίσχυση της εθνικής άμυνας. Εσείς ξέρετε πώς μέσα σε τέσσερα χρόνια μετατράπηκε η χώρα από ξέφραγο αμπέλι σε πατρίδα με σύνορα σε γη, αέρα και θάλασσα. Ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται, φυλάσσοντας τα σύνορα. Συχνά πετάνε πάνω από τη Ρόδο και το Καστελλόριζο νέα αεροσκάφη Rafale και ανανεωμένα F-16. Από το 2028 θα εντάξουμε το F-35», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει με νόημα: «Η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός».

Ο Μητσοτάκης πήγε στα αποκαλυπτήρια προτομής του Κρεμαστινού -Τα μηνύματα που στέλνει με την κίνησή του

Ο Μητσοτάκης παρουσίασε το Αναπτυξιακό σχέδιο Βορείου Αιγαίου: Πάνω από 340 έργα, αξίας 1,9 δισ. ευρώ

Φίλοι της Νέας Δημοκρατίας στη Ρόδο κατά την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Φίλοι της Νέας Δημοκρατίας στη Ρόδο κατά την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη / Φωτογραφία: Δημήτρης Παπαμήτσος

Ακολούθως άσκησε σφοδρή κριτική στις προεκλογικές παροχές του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας τάζει 80 δισ. σε παροχές», για να προσθέσει: «Ξέρει ότι αποκλείεται να κερδίσει, οπότε δεν του κοστίζει τίποτα να σας τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα». Πρόσθεσε πως ο κ. Βαρουφάκης μιλά για «Δήμητρες» και στον ΣΥΡΙΖΑ «τώρα μιλάνε για τοπικά νομίσματα, άλλο στην Αθήνα, άλλο στη Ρόδο. Θα ήταν αστεία, αλλά, δυστυχώς, είναι επικίνδυνα πράγματα».

Σκληρή επίθεση Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη: Μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε αταίριαστο εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη και στηλίτευσε τη θέση του για «πρωθυπουργό άγνωστο Χ», σημειώνοντας:

«Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχει μετατραπεί σε αταίριαστο εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, παρασύροντας την παράταξή του σε ένα τυφλό μέτωπο κατά της Νέας Δημοκρατίας».

Πρόσθεσε δε, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, να προσέξουν, γιατί «γι’ αλλού κινήσαν να παν’ κι αλλού ο αρχηγός τούς πάει», παραφράζοντας τον γνωστό στίχο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια ομιλίας σε ανοικτή συγκέντρωση στη Ρόδο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια ομιλίας σε ανοικτή συγκέντρωση στη Ρόδο / Φωτογραφία: Δημήτρης Παπαμήτσος

Μητσοτάκης: Δεν είναι παράδεισος η Ελλάδα, αλλά έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου

«Δεν είναι παράδεισος η Ελλάδα, αλλά έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για την επικίνδυνη Βαβέλ της αντιπολίτευσης και υπογράμμισε πως «σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, με την Τουρκία απέναντί μας, με μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις, η Ελλάδα έχει ανάγκη όσο ποτέ από σιγουριά, συνέχεια και συνέπεια, από καθαρό ορίζοντα στην πορεία της και από καθαρή λύση στην ηγεσία της.

»Το δίλημμα, λοιπόν, την κάλπης προβάλλει ξεκάθαρο: πάμε μπροστά, συνεχίζουμε αυτή την πορεία προόδου ή πάμε πίσω; Θέλουμε αποτελέσματα ή θέλουμε ψέματα και πάλι; Θέλουμε καλύτερους μισθούς και αμοιβές ή θέλουμε ξανά φόρους και περικοπές; Θέλουμε σύνορα ασφαλή ή ανοιχτά σε κάθε απειλή; Με άλλα λόγια, επιλέγουμε ΝΔ με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ή ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα; Αυτό είναι το δίλημμα».


Πηγή