Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Στηρίζει τον Κώστα Μπακογιάννη ο Σταύρος Θεοδωράκης

Την απόφαση των στελεχών του Ποταμιού για αυτόνομη κάθοδο στις επόμενες εθνικές εκλογές υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ποτάμι και ξερό ψωμί. Ο Σταύρος δεν στρίβει. Νομίζω θα παραδεχτείτε ότι ένα πράγμα δεν μπορεί να πει κανείς για εμένα ότι είμαι “κωλοτούμπας”. Μπορεί κανείς να πει ότι είμαι πολύ άκαμπτος σε ορισμένα πράγματα. Εμείς που φτιάξαμε το Ποτάμι, η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ’14 επιμένουμε ότι δεν υπάρχει άλλη χρήσιμη επιλογή αυτή τη στιγμή για όλους εμάς. Πρέπει να είναι το Ποτάμι δυνατό στην επόμενη Βουλή. Για να μη γυρίσουμε απλώς σε κάποιες συντηρητικές λύσεις. Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαχθεί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αλλά δεν έχει όρεξη να γυρίσει στους υπουργούς του 2013, του 2012. Θέλει να κάνει βήματα μπροστά».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094710702-0’); });

Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και για την Περιφέρεια Αττικής, τόνισε ότι «η Περιφέρεια Αττικής θέλει μία απάντηση από το Ποτάμι. Πρώτον γιατί υπάρχει ένας πολύ μεγάλος συμβολισμός, είναι το μισό κράτος και η κ. Δούρου απέτυχε παταγωδώς. Το Ποτάμι έχει αποφασίσει να ενισχύσει μία προσωπικότητα που θα κατέβει στην Αττική κόντρα στο παλιό. Δική μας υποψηφιότητα – δεν είναι όμως θέμα κομματικού στελέχους».

Ερωτηθείς σχετικά με την υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη ανέφερε πως «είμαστε πολύ κοντά του. Κάνει κάτι που μ’ αρέσει πάρα πολύ. Δεν πολιτεύεται αφ’ υψηλού. Έχουμε καταλάβει ότι βλέπει με πολλή σοβαρότητα τον Δήμο της Αθήνας. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε μπροστά».

Τόνισε επίσης, πως το Ποτάμι στηρίζει υποψήφιους σε ολόκληρη την Ελλάδα ανεξάρτητα αν προέρχονται από τη ΝΔ ή από τον ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να είναι αποτελεσματικοί. «Αυτό σημαίνει το Ποτάμι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» είπε.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές αποκάλυψε πως το Ποτάμι θα συνεργαστεί με το ρεύμα Μακρόν. «Υπάρχει μια προσπάθεια, όχι μόνο στη Γαλλία να εκφραστεί μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα. Το βασικό της στοιχείο είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει ενιαίο αμυντικό δόγμα. Αυτό θέλει σήμερα και η Ελλάδα και αυτό θα την προστατεύσει από τους άλλους κινδύνους. Υπάρχει μια προσπάθεια να υπάρξει μια πλατφόρμα που θα στεγάσει όλους εμάς τους ακραιφνώς ευρωπαϊστές» ανέφερε.

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα των εκλογών, κάλεσε τον κόσμο να σκεφτεί αν θέλει καθαρές δυνάμεις που δεν έχουν κάνει ποτέ παζάρια με τον λαϊκισμό να μετέχουν στην επόμενη μέρα της χώρας. «Θέλουν; Εδώ είμαστε. Εδώ θα είναι το Ποτάμι να ενισχύσουν μία δύναμη που δεν έχει βάρη από το παρελθόν, που δεν ευθύνεται για σκάνδαλα, που δεν ευθύνεται για αστοχίες, που δεν ευθύνεται για τίποτα. Το Ποτάμι είναι εδώ και λέει τα πράγματα με την κοινή λογική» είπε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή