Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Στη δικαιοσύνη το πόρισμα για το Κέντρο Υγείας Μυκόνου

Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) για το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, «αφορά τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων που είχαν στόχο την αποδόμηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Εμείς σήμερα τα ανακαλύψαμε, τα ελέγξαμε με τους αρμόδιους μηχανισμούς και τα παραπέμψαμε στη δικαιοσύνη» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Προσθέτει ότι «τα προηγούμενα χρόνια παρ ότι υπήρχε ακτινολογικό μηχάνημα στο ΚΥ δεν υπήρχε ούτε πρόβλεψη για ύπαρξη γιατρού ακτινολόγου, ούτε όμως υπήρχε πρόβλεψη επιδιόρθωσης των συνεχόμενων βλαβών του μηχανήματος, με αποτέλεσμα ο κόσμος να στρέφεται στα ιδιωτικά ακτινολογικά κέντρα».

Σημειώνεται ότι στο 72 σελίδων πόρισμα των επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ, τα συμπεράσματα του οποίου δημοσίευσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρεται ότι το 2015 το ακτινολογικό μηχάνημα δεν λειτούργησε 245 ημέρες και το 2016, 198 ημέρες, δηλαδή δύο στις τρεις ημέρες, σε διάστημα δύο ετών το ακτινολογικό εργαστήριο δεν λειτουργούσε και τα περιστατικά προωθούνταν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα του νησιού. Το Κέντρο Υγείας είχε προμηθευτεί το συγκεκριμένο μηχάνημα το 2009.

Ο έκτακτος έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, διενεργήθηκε μετά από καταγγελία «για εσκεμμένη, μη λειτουργία για μεγάλα χρονικά διαστήματα, των ακτινολογικών διαγνωστικών μηχανημάτων στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, προς όφελος των δύο ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων του νησιού και των υπαλλήλων του Κέντρου Υγείας».

Ο κ. Πολάκης, στη δήλωση του αναφέρεται και στη σημερινή κατάσταση και τονίζει ότι «σήμερα όχι μόνο το ακτινολογικό μηχάνημα λειτουργεί ,αλλά και έχουν προσληφθεί στο ΚΥ ένας ακτινολόγος γιατρός – για πρώτη φορά από την ίδρυση του ΚΥ- ένας ΤΕ ραδιολογίας- ακτινολογίας όσο και ένας ΔΕ βοηθός ακτινολόγου», ενώ αναμένεται «να προσληφθεί ένας ακόμα ΔΕ βοηθός μόνιμος»,όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ, που έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, «αγνοείται» το ακτινολογικό μηχάνημα, προ του 2009, καθώς «δεν ανευρέθηκε κατά τον επιτόπιο έλεγχο του κλιμακίου ελέγχου» ενώ επιπρόσθετα «δεν βρέθηκε καταγεγραμμένο στις καταστάσεις πάγιου εξοπλισμού, δεν βρέθηκαν παραστατικά αποξήλωσης και πιθανής αχρήστευσής του και δεν δόθηκαν σχετικές πληροφορίες από τους παραβρισκόμενους υπαλλήλους του ΚΥ».

localStorage.clear();


Πηγή