Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Στη Νότια Αφρική περνούν τα λαθραία αμάξια με… γαϊδουράκια

Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε πρόσφατα πως σταμάτησε μια σπείρα που περνούσε πολυτελή αμάξια στη Ζιμπάμπουε βάζοντας γαϊδουράκια να τα μεταφέρουν από το ποτάμι.

Οι κλέφτες έβαζαν το αμάξι σε σχεδίες και τα γαϊδουράκια έκαναν όλη τη σκληρή δουλειά, περνώντας τα στη Ζιμπάμπουε μέσω του ποταμού Λιμπόπο.

Όπως δήλωσε στο BBC ο ταξίαρχος της αστυνομίας, Motlafela Mojapelo: «Οι δράστες χρησιμοποιούσαν γαϊδούρια για να τραβούν τα αμάξια κατά μήκος του ποταμού, οι άντρες μας έφτασαν όμως πάνω στην ώρα για να τους σταματήσουν, καθώς τα γαϊδούρια δεν μπορούσαν πια να τα τραβήξουν πάνω στην άμμο».

Μια Mercedes Benz C220 ανασύρθηκε από την κοίτη του ποταμού που λειτουργεί ως φυσικό σύνορο μεταξύ Νότιας Αφρικής και Ζιμπάμπουε. Οι εγκληματίες διέφυγαν στη Ζιμπάμπουε, αν και αυτό δεν είναι το μόνο τέτοιο περιστατικό, καθώς έτσι περνούν συνήθως τα κλεμμένα αυτοκίνητα στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Τον Δεκέμβριο του 2016, για παράδειγμα, ένα πολυτελές αμάξι που είχε κλαπεί από τη νοριοαφρικανική πόλη Ντέρμαν, περισσότερα από χίλια χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με τη Ζιμπάμπουε, ανασύρθηκε από την ίδια κοίτη. Και βέβαια το ποτάμι λειτουργεί ως πέρασμα για τους εξαθλιωμένους κατοίκους της Ζιμπάμπουε στη Νότια Αφρική, ακολουθώντας την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

ssooguthafafariivicac2

Όπως αποκάλυψαν μάλιστα οι Αρχές, το πέρασμα από το ποτάμι γίνεται για να βγει το αμάξι γρήγορα εκτός νοτιοαφρικάνικης δικαιοδοσίας και να μην μπορεί έτσι η αστυνομία της χώρας να παρέμβει…

localStorage.clear();


Πηγή