Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Ακόμα 12 θάνατοι και 397 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες στη Γερμανία

Στις αρχές του 2021 οι εμβολιασμοί κατά του νέου κορονοϊού – Newsbeast

Στις αρχές του επόμενου χρόνου  μπορεί να αρχίσουν οι εμβολιασμοί κατά του νέου κορονοϊού στη Γερμανία, σε μερικές ομάδες ανθρώπων, όπως εκτίμησε ο επικεφαλής της αρμόδιας για τα εμβόλια γερμανικής ρυθμιστικής αρχής.

Φαρμακευτικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο διεξάγουν προχωρημένες κλινικές δοκιμές, καθεμιά με δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες, και ειδικοί αναμένουν ότι θα γνωρίζουν μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, αν τα εμβόλιά τους κατά της Covid-19 είναι αποτελεσματικά και ασφαλή, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Ο Κλάους Τσίχουτεκ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Πάουλ Έρλιχ, δήλωσε στον όμιλο εφημερίδων Funke πως δεδομένα από τις δοκιμές των Φάσεων 1 και 2 δείχνουν ότι μερικά εμβόλια προκαλούν ανοσολογική απάντηση κατά του κορονοϊού.

«Αν τα δεδομένα από τις δοκιμές της Φάσης 3 δείξουν πως τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή, τα πρώτα εμβόλια θα μπορούσαν να εγκριθούν στην αρχή του χρόνου, πιθανόν με όρους», δήλωσε.

«Με βάση διαβεβαιώσεις από τους παρασκευαστές, οι πρώτες δόσεις για τους ανθρώπους στη Γερμανία θα είναι διαθέσιμες τότε, σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από τη Διαρκή Επιτροπή για τον Εμβολιασμό», δήλωσε ο Τσίχουτεκ αναφερόμενος στην ομάδα η οποία κάνει συστάσεις για τη χρήση των εμβολίων στη Γερμανία.


Πηγή