Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Στοιχεία σοκ για τη δράση των σκληρών κακοποιών της Πολυτεχνειούπολης -Τα χτυπήματα-ληστείες των 9 λεπτών

Επί 21 ημέρες από τις αρχές Σεπτέμβρη έως και την ημέρα των 32 συλλήψεων, οι αστυνομικοί άκουγαν τις συνομιλίες μελών των συμμοριών που είχαν μετατρέψει τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, σε «στρατηγείο» και ορμητήριο τους για τις έκνομες δραστηριότητες τους, κάνοντας πολλές φορές επίδειξη ισχύος, αναρτώντας βίντεο με όπλα και ναρκωτικά στο Tik Tok.

Νέα βίντεο από τις θρασύτατες συμμορίες που δρούσαν μέσα στις φοιτητικές εστίες, τις οποίες είχαν για ορμητήριο, έφερε χθες στη δημοσιότητα το iefimerida.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, οι νεαροί σχετίζονται άμεσα με τις συμμορίες και συμμετείχαν σε βίντεο κλιπ Αλβανού τράπερ με καταγωγή από τον Αυλώνα της Αλβανίας, που ζει στου Ζωγράφου.

Τα συγκεκριμένα βίντεο βρίσκονται στο μικροσκόπιο της αστυνομίας.

Οι απειλές του «Τζούλιο»: «Πιάσατε την κόρη μου, θα σας κάψω ζωντανούς»!

«Ήρθατε να με πιάσετε και επειδή δεν με βρήκατε στην εστία, πιάσατε την κόρη μου. Αν δεν την αφήσετε σε λίγο θα σας κάψω ζωντανούς, θα πεθάνετε όλοι».

Με αυτά τα λόγια απειλούσε τους αστυνομικούς στο τμήμα ζωγράφου, ο φερόμενος αρχηγός των δύο εκ των τριών συμμοριών, με το προσωνύμιο «Τζούλιο», λίγο πριν την επίθεση με κατσαβίδι, σε βάρος της αστυνομικού που τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε.

Αμέσως μετά τις απειλές αποχώρησε από το τμήμα, με κατεύθυνση την πύλη της Πολυτεχνειούπολης. Η αστυνομικός που δέχτηκε την επίθεση, είχε μπει στο αυτοκίνητο συναδέλφου της που είχε καλέσει για να την μεταφέρει σπίτι λόγω αδιαθεσίας.

Ο «Τζούλιο» προσέγγισε το αυτοκίνητο ρωτώντας τι ώρα είναι.

Τότε πρόσεξε το αλεξίσφαιρο και άρχισε να φωνάζει «Ρε μ*** φοράτε αλεξίσφαιρο. Μπάτσοι είστε. Θα σας σκοτώσω».

Ο αστυνομικός οδηγός καταλαβαίνοντας ότι κινείται απειλητικά προς το μέρος τους πυροβόλησε μία φορά με το υπηρεσιακό του όπλο.

Ο κακοποιός όμως κατάφερε και επιτέθηκε στην γυναίκα αστυνομικό, με στόχο να την χτυπήσει με το κατσαβίδι που είχε στο κεφάλι. Η ίδια πρόλαβε και έβαλε το χέρι της, τραυματίζοντας την εκεί, ενώ στη συνέχεια τον πυροβόλησε.

Ο συνάδελφος της στην προσπάθεια του να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον κακοποιό, δέχτηκε επίθεση από την μητέρα του που ήταν στο σημείο, ενώ η ίδια χτύπησε και την τραυματισμένη αστυνομικό με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Η αρχή του τέλους

Επί 21 ημέρες από τις αρχές Σεπτέμβρη έως και την ημέρα των 32 συλλήψεων, οι αστυνομικοί άκουγαν τις συνομιλίες μελών των συμμοριών που είχαν μετατρέψει τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, σε «στρατηγείο» και ορμητήριο τους για τις έκνομες δραστηριότητες τους, από τις οποίες είχαν αποκομίσει τουλάχιστον 187.000 ευρώ.

Θέλοντας να κάνουν επίδειξη ισχύος, δεν ήταν λίγες οι φορές που αναρτούσαν οι ίδιοι βίντεο με όπλα και ναρκωτικά, κυρίως στο Tik Tok.

Χαρακτηρίζονται ως «σκληροί» κακοποιοί και έτοιμοι για όλα. Σύμφωνα με την πολυσέλιδη δικογραφία, ακόμα και στις κλοπές οχημάτων οπλοφορούσαν, κάτι που επιβεβαιώνει την «διανοητική και επιχειρησιακή ετοιμότητα σε περίπτωση αντίστασης του ιδιοκτήτη».

Τα «χτυπήματα» τους δεν διαρκούσαν -μαζί με την προσέγγιση και την διαφυγή τους από τα σημεία- πάνω από 9 λεπτά.

Όπως προκύπτει μάλιστα, από το ιστορικό αναζήτησης του περιηγητή Safari, έπειτα από κάθε ληστεία, αναζητούσαν δημοσιεύματα στον τύπο.

«Άκουσα 4-5 πυροβολισμούς από δωμάτια»

Όπως αναφέρει σε κατάθεση του, φύλακας των φοιτητικών εστιών- ο ρόλος των οποίων διερευνάται, μία εβδομάδα περίπου πριν τις συλλήψεις άκουσε πυροβολισμούς στα δωμάτια.

«…πριν περίπου μία εβδομάδα ενώ βρισκόμουν στο ισόγειο στο γραφείο άκουσα 4-5 πυροβολισμούς από πάνω δωμάτια και μετά είδα τρία άτομα να βγαίνουν και να φεύγουν κρυμμένα στο σκοτάδι…»

Από την πλευρά τους, φοιτητές, ανέφεραν πως φοβόντουσαν να βάλουν ακόμα και μουσική ενώ όπως προέκυψε τουλάχιστον 50 δωμάτια είχαν παραβιαστεί.

«…Επικρατεί έντονος φόβος και ανησυχία αφού το κλίμα στις εστίες θυμίζει γκέτο…Παλιότερα ακούγαμε κανονικά μουσική ενώ πλέον φοβόμαστε μην έρθουν και μας κλέψουν μέχρι και τα ηχοσυστήματα…».

«Είσαι ασφαλίτης;»

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία προσέγγιζαν φοιτητές ή άτομα που κινούνταν στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης και τους ρωτούσαν αν είναι ασφαλίτες.

Σε αρκετές περιπτώσεις τους χτυπούσαν και τους λήστευαν. Όπως στις 21 Μαίου 2022 στις 7 το πρωί.

Ένα από τα μέλη των συμμοριών προσέγγισε έναν φοιτητή. Όπως ανέφερε στην κατάθεση του : «…με ρώτησε αν είμαι ασφαλίτης και μου είπε να περιμένω λιγάκι….».

Λίγη ώρα αργότερα έφτασαν ακόμα 10 άτομα με μηχανάκια, τον χτύπησαν σε όλο του το σώμα και του άρπαξαν το σακίδιο της πλάτης του.

Στην δικογραφία αναφέρεται πως «Στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στον εσωτερικό χώρο της Πανεπιστημιούπολης, δεν υφίσταται εκτιμώμενος χρόνος διαφυγής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η έννοια της διαφυγής αφορά αποκλειστικά τον παθόντα και όχι τους δράστες των οποίων η δραστηριότητα στους συγκεκριμένους χώρους ήταν ανεξέλεγκτη και χωρίς οποιαδήποτε έννοια δίωξης τους».

Η εισβολή σε πολυκατοικία

Στις 14 Αυγούστου τέσσερα από τα μέλη των συμμοριών μπήκαν σε πολυκατοικία στην οδό Νικολάου Πλαστήρα, στου Ζωγράφου.

Κατά την είσοδο τους ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο στις σκάλες με μία 60χρονη ένοικο. Τότε ο ένας από αυτούς έβγαλε ένα πιστόλι και αφού την ακινητοποίησαν της άρπαξαν την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό της και έναν σταυρό.

Δεν σταμάτησαν εκεί…. Στη συνέχεια εισέβαλαν στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου, ενώ οι ένοικοι απουσίαζαν αρπάζοντας ρολόγια, κοσμήματα και κάποια ρούχα.

Την ώρα της διαφυγής τους, έμπαινε στην πολυκατοικία ένας ακόμα ένοικος ηλικίας 67 ετών, τον οποίο απείλησαν και πάλι με περίστροφο. Αφού του άρπαξαν ένα τσαντάκι που είχε μέσα το κινητό του τηλέφωνο ενώ στη συνέχεια μπήκαν και στο γραφείο που διατηρούσε ο 67χρονος στο ισόγειο.

Πως περιέγραφαν τους κακοποιούς τα θύματά τους

Υπάλληλος περιπτέρου: «…ο άγνωστος άνδρας που εισήλθε εντός ήταν ηλικίας περίπου 20 ετών, περίπου 1,75 ύψους, κανονικής σωματικής διάπλασης, μιλούσε σπαστά ελληνικά, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με φουλ φεις μαύρου χρώματος και φορούσε μαύρα ρούχα. Ο έτερος άνδρας ήταν και αυτός περίπου ίδιας ηλικίας με τον πρώτο, πιο κοντός, αδύνατος και ομοίως καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου του με full face και μαύρα ρούχα…»

Η δράση των κακοποιών

Σύμφωνα με την δικογραφία , στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, έφτασαν πληροφορίες για την δράση οργάνωσης Αλβανών που διακινούσε ναρκωτικά και προχωρούσε σε ληστείες. Δίνονταν μάλιστα κάποια ονόματα αλλά και νούμερα κινητών τηλεφώνων.

«….άνδρας νεαρής ηλικίας με το προσωνύμιο «Ermin», ο οποίος χρησιμοποιεί την τηλεφωνική σύνδεση με αριθμό ….ως μέλος της ανωτέρω αναφερόμενης εγκληματικής δομής διακινεί ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Επίσης από τις ίδιες πληροφορίες άνδρας με το προσωνύμιο «Γιάννης» που χρησιμοποιεί τηλεφωνική σύνδεση με αριθμό … ως μέλος της αναφερόμενης εγκληματικής δομής προβαίνει επίσης σε συνεργασία με τον «Ermin» στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ακόμα, άνδρας με το προσωνύμιο «Vasil» ο οποίπς χρησιμοποιεί την τηλεφωνική σύνδεση με αριθμό΄…. Και άνδρας με το προσωνύμιο «Weak leg» ο οποίος χρησιμοποιεί την τηλεφωνική σύνδεση με αριθμό ….διευκολύνει τους ανωτέρω δύο στη μετακίνηση τους με το αυτοκίνητο του και την μοτοσικλέτα του. Με τον ίδιο ρόλο είναι επιφορτισμένος και άνδρας με το προσωνύμιο Veli» ο οποίος χρησιμοποιεί την τηλεφωνική σύνδεση με αριθμό …. Τέλος, τον ρόλο της διευκόλυνσης μετακίνησης των υπόλοιπων μελών αλλά και την λήψη μέτρων αντιπαρακολούθησης κατά την κίνηση των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης επιτελεί άγνωστη γυναίκα με το προσωνύμιο «Κάτια» που χρησιμοποιεί τηλεφωνική σύνδεση με αριθμό ….

Η επιστολή στον Πρύτανη

Παράλληλα ο Πρύτανης του ΕΜΠ, είχε λάβει επιστολή από άγνωστο όπου του ανέφερε πως «στην εστία της Πολυτεχνειούπολης διαπράττονται κλοπές και διακινούνται ναρκωτικές ουσίες από άτομα Αλβανικής καταγωγής». Στην επιστολή γινόταν αναφορά στον φερόμενο αρχηγό και συγκεκριμένα πως «κινείται κυρίως στην πύλη της εστίας της Πολυτεχνειούπολης, στο γκαράζ αριστερά της Πύλης, όπως επίσης στις σχολές Φιλοσοφικής και Φιλολογίας και έχει συχνά βρεθεί να μπαινοβγαίνει σε ελεύθερα δωμάτια ορόφων της εστίας της Πολυτεχνειούπολης από τον 6ο και πάνω τα οποία πιθανότατα χρησιμοποιεί και ως κατάλυμα».

Μάλιστα δινόταν η πληροφορία πως «τον Φεβρουάριο του 2020 και στα γεγονότα με πυροβολισμούς στο γκαράζ της εστίας της Πολυτεχνειούπολης, όπου συνελήφθη ένα άτομο μετά από σύγκρουση του αυτοκινήτου του σε δέντρο στην προσπάθεια του να διαφύγει, καταδιώχθηκε και ένα δεύτερο, που κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας προς τον Υμηττό πυροβολώντας στον αέρα. Αυτό το άτομο ήταν ο Τζούλιο (το προσωνύμιο του 30χρονου φερόμενου αρχηγού). Μετά από αυτό το γεγονός ο (30χρονος φερόμενος αρχηγός)….βρήκε κατάλυμα κάπου στην περιοχή του Λυκαβηττού και στη συνέχεια διέφυγε πιθανότατα στην Αλβανία τον Μάιο του 2020 γιατί χάθηκε έκτοτε και εμφανίστηκε πάλι στον 6ο όροφο της Εστίας στις αρχές Ιανουαρίου του 2022 ».

Οι παρακολουθήσεις από την ΕΛ.ΑΣ

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν στο δωμάτιο 764 του 7ου ορόφου, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και μία καραμπίνα, τα οποία τα είχαν εντοπίσει οι Αστυνομικοί κατά την διάρκεια της παρακολούθησης των κακοποιών .

Συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου του 2022, το απόγευμα, στην περιοχή του Ζωγράφου, από τις παρακολουθήσεις της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο Peugeot όπου οδηγούσε γυναίκα μέλος των συμμοριών. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μπήκε μέσα στην Πανεπιστημιούπολη και πάρκαρε στη γωνία έξω από το κτίριο των φοιτητικών εστιών. Μετά από λίγο προσέγγισε από την πλευρά του δάσους ο 30χρονος Τζούλιο- φερόμενος αρχηγός- ο οποίος κοιτώντας συνεχώς γύρω του κρατούσε στο δεξί του χέρι ένα σακβουαγιάζ όπου μέσα είχε την καραμπίνα που εντοπίστηκε κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ενώ στο αριστερό του χέρι είχε μία θήκη μπλε με το αλεξίσφαιρο που επίσης εντοπίστηκε. Από το αυτοκίνητο βγήκε η οδηγός L.K., έβαλαν την καραμπίνα και το αλεξίσφαιρο μέσα στο πορτ παγκαζ, μπήκαν και οι δύο μέσα στο όχημα και έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Συναλλαγές ναρκωτικών

Δεκάδες είναι και οι καταγεγραμμένες συναλλαγές ναρκωτικών. Ενδεικτικά στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι παρακάτω περιπτώσεις:

Όπως στις 19/6/2021 στο Πάρκο Γουδί, εκεί που πήγε με αυτοκίνητο από την Πανεπιστημιούπολη ο Τζούλιο, ο Atzou και ακόμα ένα άγνωστο άτομο.

Στις 20/6/2021 και πάλι με αυτοκίνητο που βγήκε από την Πανεπιστημιούπολη, ο Τζούλιο, μαζί με ακόμα ένα άτομο πήγαν εκ νέου στο Πάρκο Γουδί για να πουλήσουν εκ νέου ναρκωτικά.

Και στις δύο περιπτώσεις πούλησαν τουλάχιστον 3 γραμμάτια χασίς, μέσα σε νάιλον συσκευασία, λαμβάνοντας το ποσό των 5 ευρώ.

Στις 2 Ιουλίου 2021 στις 22.00, αυτή τη φορά μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, κινήθηκε με αυτοκίνητο και πάλι ο Τζούλιο – φερόμενος αρχηγός- με τον αδερφό του που έφερε το προσωνύμιο Erko  στη θέση του συνοδηγού , ενώ σε απόσταση- λόγω των μέτρων που λάμβαναν – βρισκόταν ο συνεργός του με το προσωνύμιο Vasil με την μηχανή του . Σταμάτησαν δύο φορές για λιγότερο από τρία λεπτά, πουλώντας χασίς.

Οι συναλλαγές γίνονταν στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης ακόμα και μέρα μεσημέρι.

Όπως στις 3 Ιουλίου 2021. Η ώρα ήταν 15.00. Ο Τζούλιο και πάλι με αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο ίδιος μαζί με μαζί με τον αδερφό του Erko, κινούνταν συνεχώς κάνοντας ένα κυκλικό και ημικύκλιο δρομολόγιο παράλληλα της περίφραξης της Πανεπιστημιούπολης. Δέκα λεπτά αργότερα στις 15.10 έκαναν στάση κοντά στο κτίριο της Φιλοσοφικής όπου τους πλησίασε ένα άτομο , μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο από την πίσω αριστερή πόρτα, ακολούθησε η αγοραπωλησία των ναρκωτικών και αφού κατέβηκε ο αγοραστής από το αυτοκίνητο, έφυγαν.

Την ίδια μέρα ακολούθησαν ακόμα δύο αγοραπωλησίες, η μία στις 17.00, κοντά στο κτίριο Αγρονόμων και Τοπογράφων και η δεύτερη στις 23.00 κοντά στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης από την πλευρά της Ηρ. Πολυτεχνείου.

Η κλεμμένη μηχανή στο σπίτι της δόκιμης αστυνομικού

Μία μέρα μετά την επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. και τις 32 συλλήψεις και συγκεκριμένα στις 28/9/2022, απέναντι από το σπίτι της δόκιμης αστυνομικού, βρέθηκε μία λευκή μηχανή Honda.

Όπως προέκυψε, την συγκεκριμένη μηχανή την είχαν κλέψει από έναν 50χρονο Ιάπωνα. Συγκεκριμένα, ένας από τους κακοποιούς , τον είχε χτυπήσει με μπουνιά στο πρόσωπο ενώ τον είχε απειλήσει και με πιστόλι με αποτέλεσμα την κλοπή της.


Πηγή