Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Στον εισαγγελέα ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο

Άμεση ήταν η αντίδραση των Ελλήνων φρουρών των συνόρων στις Καστανιές, όταν το μεσημέρι της Τετάρτης, είδαν σε απόσταση αναπνοής από το Ελληνικό Φυλάκιο 1, ένα JCB το οποίο χειρίζονταν Τούρκος.

Οι στρατιώτες και τα στελέχη που βρίσκονταν στο φυλάκιο κινητοποιήθηκαν και εγκλώβισαν το μηχάνημα.

Στην αρχή υπήρχαν διαπραγματεύσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thrakinea.gr στην όριογραμμή βρέθηκε και διερμηνέας από την πλευρά της Τουρκίας.

Τελικά ο χειριστής του μηχανήματος και το μηχάνημα οδηγήθηκαν στο τελωνείο Καστανεών.

Στην αρχή υπήρχε η υπόνοια ότι χειριστής του μηχανήματος ήταν Τούρκος στρατιωτικός, καθώς ίδια μηχανήματα χρησιμοποιεί και ο τουρκικός στρατός.

Αργότερα όμως και αφού ο χειριστής εξετάστηκε από την Ελληνική Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι είχε μαζί του πολιτική ταυτότητα και ισχυρίστηκε ότι έκανε εργασίες στην περιοχή των συνόρων κι ότι από λάθος πέρασε στην ελληνική πλευρά.

Πάντως ο συλληφθείς το βράδυ της Τετάρτης μεταφέρθηκε από τις Καστανιές στην Ορεστιάδα.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα αύριο, Πέμπτη.

Όπως έγινε γνωστό, ο Τούρκος εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στο σημείο και πέρασε σε ελληνικό έδαφος, με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν Έλληνες στρατιωτικοί και στη συνέχεια να τον παραδώσουν στην αστυνομία.

Κατά πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά του έγινε σήμα να σταματήσει, ωστόσο ο ίδιος συνέχισε την πορεία του και πέρασε περίπου κατά δέκα μέτρα τη συνοριακή γραμμή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ορεστιάδας ο συγκεκριμένος άνδρας εκτελούσε εργασίες ύδρευσης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο Τούρκος που συνελήφθη θα περάσει από τον Εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Πρόκειται για εργάτη του δήμου Αδριανούπολης που εκτελούσε εργασίες με σκαπτικό μηχάνημα στο συνοριακό σημείο του τελωνείου Παζάρ Κιουλέ σε έργο που γίνεται εκεί.

localStorage.clear();


Πηγή