Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Στους -13 η θερμοκρασία στο Πήλιο

Χιόνι έχει καλύψει ολόκληρη την Μαγνησία, χιόνισε ακόμη και μέσα στον Βόλο, ενώ ο παγετός είναι το μεγάλο πρόβλημα που δυσχεραίνει τις συγκοινωνίες και τις μετακινήσεις κυρίως στο Πήλιο, όπου επικρατούν «πολικές» θερμοκρασίες.

Στον Βόλο ένα πολύ λεπτό στρώμα χιονιού έχει καλύψει την πόλη και η ασθενής χιονόπτωση συνεχίζεται, αλλά από τον Περιφερειακό και πάνω, προς το Πήλιο, τα προβλήματα είναι εμφανή και οι μετακινήσεις δύσκολες, αφού τα αυτοκίνητα χρειάζονται απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όλα τα προάστια του Βόλου προς το Πήλιο είναι σκεπασμένα με χιόνι και προς Άνω Βόλο, Ανακασιά, Κατηχώρι, Πορταριά, Μακρυνίτσα και μέχρι τα Χάνια η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται μόνο με αλυσίδες εξ αιτίας του παγετού. Η θερμοκρασία στα Χάνια έχει πέσει στους -13 βαθμούς, ενώ ακόμη και στον Βόλο επικρατεί παγετός με το θερμόμετρο να δείχνει -2.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση ήταν έντονη, αλλά οι θυελλώδεις άνεμοι δεν επέτρεπαν την συσσώρευση χιονιού. Ωστόσο 22 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες εργάζονταν όλη την νύχτα για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στον Περιφερειακό του Βόλου, αλλά και στα τούνελ όπου παρά την ρίψη αλατιού και θαλασσινού νερού από υδροφόρες του Δήμου Βόλου, υπάρχει πάγος στο οδόστρωμα.

Χιόνι έχει σκεπάσει όλο το Πήλιο, ανατολικό, κεντρικό και νότιο, μέχρι και το Τρίκερι, το ακραίο σημείο της χερσονήσου της Μαγνησίας, αλλά στα λευκά έχουν ντυθεί και οι Σποράδες.

Στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης ο συνεχής αποχιονισμός και οι ρίψεις αλατιού, έχουν βοηθήσει ώστε ο δρόμος να είναι ανοιχτός και καθαρός.


Πηγή