Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κλιμάκιο στελεχών και βουλευτών της ΝΔ -Στο επίκεντρο η ανάπτυξη του δήμου

Τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης επισκέφθηκαν βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Συγκεκριμένα, τον παραλιακό δήμο της Αττικής επισκέφθηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τους βουλευτές Γιώργο Βλάχο και Βασίλη Οικονόμου, την πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής Βανίτα Σωφρόνη και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Νίκο Μακρή.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Δημαρχείο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, όπου τα στελέχη συνομίλησαν με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για τις κινήσεις του Δήμου αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας, την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, την υπογειοποίηση των καλωδίων για την αποφυγή διακοπών ρεύματος σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά και την δρομολόγηση ενός application για όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου.

«Γαλάζια» εξόρμηση στη βόρεια Ελλάδα ενόψει ΔΕΘ -Που θα βρεθούν βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ

Στη συνέχεια, τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο Κέντρο Ελέγχου 24ωρης Εναέριας Επιτήρησης και Αντιπυρικής Προστασίας Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, το οποίο μέσω drone δίνει τη δυνατότητα στο συντονιστικό κέντρο να συμβάλει στην αντιμετώπιση πυρκαγιών ή πλημμύρας ή άλλων έκτακτων συνθηκών, όπως με τη φωτιά που ξέσπασε τον Ιούνιο.

Επίσκεψη στο παιδικό χωριό SOS της Βάρης από τα «γαλάζια» στελέχη

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, το οποίο λειτουργεί από το 1981 και σήμερα φιλοξενεί 30 παιδιά, αλλά και οικογένειες εκτοπισθέντων Ουκρανών, μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Το παιδικό χωριό SOS παρέχει συνολικά στήριξη σε παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες από τη νηπιακή ηλικία έως και τις σπουδές τους.

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του Παιδικού Χωριού για το έργο τους και την προσφορά τους, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι τιμή για μας να βρισκόμαστε εδώ και να αναδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία το έργο σας».

Κατόπιν, ο Γραμματέας και τα στελέχη της ΝΔ βρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, όπου συνομίλησαν με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για τη λειτουργία και τις ανάγκες του τμήματος, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που αυξάνεται κατά πολύ η προσέλευση τουριστών στο Δήμο.

Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας -Συνάντηση με τη διοίκηση

Ακολούθησε επίσκεψη στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας, όπου ο Παύλος Μαρινάκης συνομίλησε με τον Διοικητή Ανδρέα Πλεμένο, τον Αν. Διοικητή Αιμίλιο Βουγιουκλάκη και στελέχη της Διοίκησης του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για τις προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και την αύξηση στη λειτουργία κλινών.

Το Ασκληπιείο δρομολογείται ώστε να γίνει level 1 Νοσοκομείο Τραύματος, γι’ αυτόν το λόγο προχωρά η επάνδρωσή του σε εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και η δημιουργία ελικοδρομίου -προαπαιτούμενα για τη λειτουργία του.

Τέλος, ο Γραμματέας της ΝΔ συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος και πολίτες, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής που αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο. Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με ανθρώπους οι οποίοι καθημερινά εργάζονται για την πρόοδο της περιοχής και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας τα στοιχεία που μας παρέθεσαν αποδεικνύουν ότι όσες προσλήψεις υγειονομικών είχαν γίνει από το 2004 έως το 2019, έγιναν μέσα στην τριετία της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε αναλυτικά για τον τρόπο της άμεσης αντιμετώπισης της πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή στις αρχές του καλοκαιριού. Η συνεργασία Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατάφερε να αντιμετωπίσει επιχειρησιακές παθογένειες στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας. Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι, μετά από χρόνια, στην πολιτική ζωή του τόπου επανήλθαν ουσιαστικά οι έννοιες της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας, ως αποτέλεσμα του μετρήσιμου έργου της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Νέα Δημοκρατία: Όλα τα στελέχη που συμμετείχαν στην περιοδεία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Στην επίσκεψη στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης συμμετείχαν ακόμη ο Βουλευτής Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών και Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων Διονύσης Χατζηδάκης, ο Συντονιστής του Διαγραμματειακού της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η πολιτευτής Ανατολικής Αττικής Βάσω Κόλλια, η αντιπρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Δέσποινα Σοπίλη, ο γραμματέας της ΔΗΜΤΟ Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Κωνσταντίνος Μαδιάς, ο Γενικός Συντονιστής Κομματικών Οργανώσεων Αττικής Λεωνίδας Πιλιλίτσης, η Τομεάρχης Ανθρώπινου Δυναμικού και Δημόσιας Διοίκησης ΔΗΜΤΟ Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Κλαίρη Σαραντάκου, η Τομεάρχης Οργανωτικού Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Απολλώνια» Μαριάννα Μαυραγάνη, ο Τομεάρχης Οργανωτικού Ανατολικής Αττικής ΝΔ Αντώνης Μπατίκας, ο Τομεάρχης Οργανωτικού Βόρειας Αττικής ΝΔ Μανώλης Βελονάκης, τα μέλη της ΔΗΜΤΟ Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Ελισσάβετ Μαρκοζάνη, Δήμητρα Γεωργιάκου, Άννα Λεντή, Αντώνης Αμιράλης, Γιώργος Κοκολέτσος και Αθανάσιος Ταξίδης, τα μέλη της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής Τόνια Ζήρα και Νταϊάνα Μεταξά, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Μαγγανά και Βασίλης Κατσαρός, ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής της ΟΝΝΕΔ Γρηγόρης Μπεκατώρος και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Δημήτρης Καρράς.


Πηγή