Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Στο Φανάρι σήμερα ο Γαβρόγλου, συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα έχει σήμερα το πρωί ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στο Φανάρι.

Την Παρασκευή κλήθηκε στο Φανάρι η Ελληνίδα πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094710702-0’); });

Η συνάντηση Βαρθολομαίου-Γαβρόγλου, ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από το υπουργείο Παιδείας, που σημειώνει ότι είναι προγραμματισμένη από καιρό, αλλά πιθανότατα επισπεύσθηκε λόγω των εξελίξεων.

«9-11-2018 Αύριο στην Κωνσταντινούπολη η προγραμματισμένη συνάντηση του Κ. Γαβρόγλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου αναχώρησε σήμερα για την Κωνσταντινούπολη για την προγραμματισμένη- εδώ και καιρό-συνάντησή του με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Η συνάντηση θα γίνει αύριο το πρωί στην αίθουσα του Οικουμενικού Θρόνου στο Φανάρι» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μέσω κύκλων του, είχε αφήσει να διαφανεί η δυσαρέσκειά του για την ανακοίνωση της συμφωνίας από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, χωρίς ο ίδιος να έχει ενημερωθεί, όπως μετέδωσε στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων ο Alpha.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ζητούσε από την κυβέρνηση να ενημερωθεί για το τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία.

Σημειώνεται πως οι βασικές αλλαγές αφορούν τη μισθοδοσία των κληρικών την οποία θα εγγυάται το κράτος, ενώ ταυτόχρονα το δημόσιο αποκτά ένα σημαντικό έσοδο από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Πλέον οι παπάδες δεν θα θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, το δημόσιο όμως θα πληρώνει περίπου 200 εκατ. ευρώ το χρόνο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή