Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Στόλτενμπεργκ: Οι Ουκρανοί μπορούν να απωθήσουν τις ρωσικές δυνάμεις -Σημειώνουν πρόοδο

Δηλώσεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία πραγματοποίησε την Κυριακή (2/10) ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η ανακατάληψη της πόλης Λιμάν από τον Ουκρανικό Στρατό δείχνει ότι το Κίεβο σημειώνει προόδους και είναι σε θέση να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον κ. Στόλτενμπεργκ.

«Είδαμε ότι κατάφεραν να καταλάβουν μια νέα πόλη, τη Λιμάν, και αυτό καταδεικνύει ότι οι Ουκρανοί σημειώνουν πρόοδο και είναι σε θέση να απωθήσουν τις ρωσικές δυνάμεις χάρη στο θάρρος, χάρη στη γενναιότητα, τις ικανότητές τους αλλά φυσικά και χάρη στα προηγμένα όπλα που τους προσφέρουν οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοι», επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ στην εκπομπή «Meet the Press» του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Ζελένσκι: Η Λιμάν «εκκαθαρίστηκε εντελώς» από τις ρωσικές δυνάμεις

Ο Πούτιν υπέγραψε την προσχώρηση των 4 περιοχών -Απειλεί και κατηγορεί τη Δύση, καλεί το Κίεβο σε συνομιλίες

Ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εκτίμησε πως ο καλύτερος τρόπος να αντιταχθεί η διεθνής κοινότητα στην προσάρτηση από τη Ρωσία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, είναι να εξακολουθήσει να στηρίζει την κυβέρνηση του Κιέβου.

Στόλτενμπεργκ για ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ: «Οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να ληφθεί με ομόφωνη έγκριση των “30”»

Όταν ρωτήθηκε για το αίτημα της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με ταχείες διαδικασίες, ο Στόλτενμπεργκ απάντησε ότι «οποιαδήποτε απόφαση για ένταξη πρέπει να ληφθεί με την ομόφωνη έγκριση των 30 συμμάχων».

Εξάλλου υπογράμμισε ότι η Συμμαχία στηρίζει τη διεξαγωγή έρευνας για την πιθανολογούμενη δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

«Οποιαδήποτε σκόπιμη επίθεση εναντίον κρίσιμων υποδομών του ΝΑΤΟ θα έχει σθεναρή και κοινή απάντηση από κάθε άποψη», επισήμανε καταληκτικά ο Γενς Στόλτενμπεργκ.


Πηγή