Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Στόλτενμπεργκ: «Το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστεί όλους τους Συμμάχους»

To NATO θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους συμμάχους ανέφερε ο ΓΓ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα μιλώντας για τις εξελίξεις στο ζήτημα Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Στόλτενμπεργκ καλωσόρισε το γεγονός ότι «οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερα στρατεύματα στην Πολωνία, τη Γερμανία και την Ρουμανία. Αυτή είναι μία ισχυρή επίδειξη της αμερικανικής δέσμευσης στη συμμαχία μας. ‘Αλλοι σύμμαχοι επίσης συνδράμουν από εδάφους, από αέρος και από θαλάσσης Oι αναπτύξεις μας είναι αμυντικές και αναλογικές. Στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους Συμμάχους».

«Σημαντικός ο διάλογος με Ρωσία για την εξεύρεση λύσης»

Παράλληλα, ο ΓΓ της Συμμαχίας σημείωσε ότι «ο διάλογος με την Ρωσία είναι σημαντικός για την εξεύρεση πολιτικής λύσης» επαναλαμβάνοντας την ετοιμότητα να ακουστούν οι ανησυχίες της Μόσχας. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «το ΝΑΤΟ δεν συμβιβάζεται σε βασικές αρχές, την ικανότητά μας να προστατεύουμε και υπερασπιζόμαστε όλους τους συμμάχους και το δικαίωμα κάθε έθνους να επιλέγει το δρόμο του».


Πηγή