Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Συγκάλυψη ευθυνών που είναι ανοικτό ζήτημα το πόσο ψηλά φτάνουν»

Με κοινή δήλωση όλων των βουλευτών τους, που υπογράφουν Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι εξηγούν γιατί έδωσαν στη δημοσιότητα τα τρία απόρρητα έγγραφα, που αφορούν την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Αφορούν πρακτικά του ΚΥΣΕΑ και έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, «για απόπειρα να αποκρύψουν από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου τα τρία έγγραφα που κατατέθηκαν στον προεδρεύοντα της Βουλής, στη συνεδρίαση της 14ης Νοεμβρίου 2017 προκειμένου να αναγνωστούν από τα μέλη του σώματος, προστατεύοντας το απόρρητό τους».

Οι βουλευτές των δυο κομμάτων κάνουν λόγο για απόδειξη άγνοιας της διάκρισης των εξουσιών από τους υπουργούς και τον πρόεδρο της Βουλής, τη στιγμή που ένα εξ αυτών, το είχε καταθέσει στη Βουλή -όπως ισχυρίζονται- ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας.

Κάνουν επίσης λόγο για σοβαρό θεσμικό και πολιτικό ζήτημα: «Κάθε απόπειρα να μην ενημερωθούν τα μέλη της Βουλής για μια σκανδαλώδη κι επικίνδυνη υπόθεση, στοχεύει στη συγκάλυψη ευθυνών που είναι ανοικτό ζήτημα το πόσο ψηλά φτάνουν» αναφέρουν στη δήλωσή τους οι βουλευτές της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού.

localStorage.clear();


Πηγή