Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα κατά της επέμβασης στη Συρία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος κατά της επέμβασης των δυτικών δυνάμεων και των βομβαρδισμών στη Συρία.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Απόψε από δω από το Σύνταγμα στέλνουμε μήνυμα αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης της νέας επίθεσης στη Συρία που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Επίθεση που ήδη κοστίζει σε ζωές αμάχων και σε τραυματισμούς πολλών ακόμη.

Οι ιμπεριαλιστές ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής. Καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Τώρα ανακάλυψαν επιθέσεις με χημικά όπλα του Άσαντ μέσα στη χώρα του.

Μήπως, αλήθεια, είναι τυχαίο ότι η επίθεση έγινε ανήμερα της επίσκεψης στη Συρία κλιμακίου της διεθνούς επιτροπής για την απαγόρευση των χημικών όπλων, που η συριακή κυβέρνηση είχε αποδεχθεί; Είναι μήπως τυχαίο ότι αυτή η επίθεση έγινε σε μια περίοδο που υποχωρούσε ο στρατός των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους, ο οποίος είχε στηριχθεί αρχικά από τις ΗΠΑ κι άλλες περιφερειακές δυνάμεις; Μήπως είναι τυχαίο, ότι αυτή η επίθεση, σήμερα τα ξημερώματα, έγινε τη ώρα που ο συριακός στρατός ανακτούσε ένα σημαντικό μέρος του ελέγχου της χώρας του και νικούσε σε όλα τα μέτωπα τους ξένους εισβολείς;».

Στην πολυπληθή συγκέντρωση βρίσκονται και ένστολοι ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

IMG_3524 IMG_3525 IMG_3527 IMG_3528 IMG_3529 IMG_3531

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

localStorage.clear();


Πηγή