Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί κάθε πολίτη και φορέα, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους, που ζουν στην Ελλάδα και βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενόψει του καλοκαιριού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητάει από όλους να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία, δεδομένου ότι ο αριθμός των οικογενειών που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους αυξάνεται δραματικά. Τα ράφια στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργεί ο οργανισμός πανελλαδικά, δεν έχουν αποθέματα, ως συνέπεια των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν τόσο οι πολίτες, όσο και οι επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Το 2016, και παρά τις τεράστιες δυσκολίες «Το Χαμόγελο» στήριξε πανελλαδικά 22.724 παιδιά και τις οικογένειές τους, που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε συνθήκες φτώχειας. Σε ποσοστό 84,7% οι οικογένειες ήταν άνεργων γονέων ή απασχόλησης σε επισφαλή εργασία.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι απαραίτητα καθημερινά για κάθε παιδί, ενώ φυλάσσονται και διανέμονται απευθείας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την εξειδικευμένη ομάδα του οργανισμού.

Τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται είναι γάλα εβαπορέ, λάδι, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, σάλτσα τομάτας, είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί), ζυμαρικά, αλάτι, ξύδι, πουρές, βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα, είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος), προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό ρούχων, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κ.λπ.), είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες), είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων) και χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαροπετσέτες).

Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του οργανισμού, σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα, όπως Μαρούσι, Ίλιον, Νέα Μάκρη, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργος Ηλείας, Κόρινθος, Χαλκίδα, Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο Κρήτης, Λάρισα, Τρίπολη, Καβάλα.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210330 6140 ή 11040.

localStorage.clear();


Πηγή