Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Συλλυπητήρια Κικίλια για τον θάνατο του πυροσβέστη στη Θεσσαλονίκη εν ώρα καθήκοντος

Τη θλίψη του για την απώλεια του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα, στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο κ. Κικίλιας αναφέρει: «Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του πυροσβέστη Θωμά Παπαμάρκου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Η σκέψη μου και η σκέψη όλων μας στην οικογένειά του. Τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος πυροσβέστης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 55 ετών, όταν μαζί με άλλους συναδέλφους του είχε μεταβεί το απόγευμα της Παρασκευής (7/7) για φωτιά σε ξερά χόρτα.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τον άτυχο εργαζόμενό της αναφέρει: «Απογευματινές ώρες σήμερα, Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2023, ο Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης Παπαμάρκος Θωμάς του Γρηγορίου, ετών 55, μέλος πληρώματος πυροσβεστικού οχήματος του 2ου Π.Σ. Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, έχασε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση».


Πηγή