Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη-Θεοδωρικάκου: Στο επίκεντρο η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, είχε νωρίτερα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών και η ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού μετώπου που δομεί η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα και τη συνεχιζόμενη εργαλειοποίηση ανθρώπων στα χερσαία σύνορα της χώρας μας, στον Έβρο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Καραμαλάκης.

Θεοδωρικάκος: 54 νέοι αστυνομικοί έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία στα Αστυνομικά Τμήματα της Δυτικής Αθήνας

Ο κ. Βαρβιτσιώτης έθεσε το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών στη Δυτική Αθήνα, επικεντρωμένος στο διαρκές αίτημά του για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης που επιχειρεί στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ανταποκρινόμενος στο πάγιο αίτημα του κ. Βαρβιτσιώτη, ενημέρωσε τον συνάδελφό του Υπουργό ότι από αυτήν την εβδομάδα έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία στα Αστυνομικά Τμήματα των συγκεκριμένων περιοχών 54 νέοι αστυνομικοί, οι οποίοι, ενισχύοντας την υφιστάμενη δύναμη, αναμένεται να συνδράμουν ακόμα περισσότερο στις επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της Δυτικής Αθήνας.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι δύο υπουργοί, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας τους για την ασφάλεια της Δυτικής Αθήνας, συζήτησαν και τρόπους αναβάθμισης των υποδομών στα συγκεκριμένα Αστυνομικά Τμήματα, προκειμένου να διευκολυνθούν τα στελέχη της Αστυνομίας που υπηρετούν εκεί, κατά την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η μεσαία και χαμηλή εγκληματικότητα που αφορά τα νοικοκυριά στις συγκεκριμένες περιοχές, σήμερα παρουσιάζει μείωση της τάξης 25%, σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2019, σημειώνει η ανακοίνωση.

«Εξαιρετική συνεργασία με τον φίλο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στο Twitter. «Στο επίκεντρο η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία και η αστυνόμευση των περιοχών της Δυτικής Αθήνας. Ήδη 54 νέοι αστυνομικοί ενισχύουν τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα».


Πηγή