Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Συνάντηση εργασίας για την επανένταξη των αποφυλακισμένων

Συνάντηση εργασίας για την επαγγελματική επανένταξη των αποφυλακισμένων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και συμμετοχή εκπροσώπων δημόσιων, ιδιωτικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στον χαιρετισμό του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφά­νειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή τονίστηκε η πολιτική δέσμευση για την υποστήριξη των αποφυλακι­σμένων ώστε και οι πιθανότητες υποτροπής να μειώνονται και η δημόσια ασφάλεια να ενισχύεται.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η προώθηση των ευκαιριών επαγγελματικής υποστήριξης των αποφυλακισμένων μέσω κοινών δράσεων και συνεργασιών. Οι συμμετέχοντες από το Υπουργείο Εργασίας, τον ΟΑΕΔ, το Δήμο Αθηναίων, τη ΓΣΕΒΕΕ, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, την «ΕΠΑΝΟΔΟ» ΝΠΙΔ για την επανένταξη των αποφυλακισμένων, την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Νέοι Ορίζοντες» και από εταιρείες του ιδιωτικού τομέα αναφέρθηκαν σε καλές πρακτικές που έχουν εφαρμόσει και τοποθετήθηκαν για τις δυνατότητες συνεργασίας στο θέμα της ένταξης των αποφυλακισμένων στην αγορά εργασίας και την κοινωνία.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης επισήμανε ότι η κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των αποφυλακισμένων υπηρετεί την κοινωνική αλλά και την αντεγκληματική πολιτική και κατέληξε ότι «όλοι μαζί μπορούμε» ενώ κάλεσε τους συμμετέχοντες σε σταθερή συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.


Πηγή