Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Συνάντηση Μέι – Μακρόν στις Βρυξέλλες αυτή την ώρα

Συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν έχει αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, όπου η Μέι εμφανίστηκε ενώπιον των Ευρωπαίων εταίρων της στον απόηχο της αναταραχής που προκάλεσε η απόφαση αναβολής της ψηφοφορίας για το Brexit.

Όπως μεταδίδει το Reuters, κυβερνητικές πηγές από το Λονδίνο επιβεβαιώνουν το τετ-α-τετ.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094950449-0’); });

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι Βρετανοί φίλοι μας πρέπει να μας πουν τι είναι αυτό που θέλουν εκείνοι, αντί να μας λένε τι θέλουμε εμείς». Σε κάθε περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιταχύνει τις προετοιμασίες της για την περίπτωση «no deal» με το Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει της αποχώρησής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο.

Πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο, το σενάριο δεύτερου δημοψηφίσματος, αναφορικά με την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επαναφέρει η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον.  Όπως μεταδίδει το Reuters, ζήτησε τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που η συμφωνία της Μέι καταψηφιστεί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή