Παρασκευή , 3 Μάιος 2024

Συνάντηση Σκουρλέτη με πέντε δημάρχους της Αττικής

Η λειτουργία των υπηρεσιών Πολεοδομίας όπως προβλέπεται στο νέο θεσμικό πλαίσιο με τον νόμο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το δομημένο περιβάλλον βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με πέντε δημάρχους των νοτίων προαστίων.

Το νέο πλαίσιο δρομολογεί την μεταφορά του πολεοδομικού ελέγχου από τα γραφεία των δήμων στις Περιφέρειες, ενώ δίνει τη δυνατότητα πρόσθετων συνεργειών μεταξύ των δήμων για την υλοποίηση του έργου που απομένει, σε διαδημοτικό επίπεδο, με διαμοιρασμό του κόστους και των λειτουργικών βαρών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με τις νέες ρυθμίσεις βελτιώνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών και αίρονται στρεβλώσεις που επιβάρυναν τους δήμους οι οποίοι καλύπτουν ΟΤΑ που δεν διαθέτουν γραφεία πολεοδομίας, ενώ ταυτόχρονα, προσφέρονται επιλογές που λύνουν προβλήματα ελλιπούς στελέχωσης των δήμων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, Ελληνικού- Αργυρούπολης Ιωάννης Κωνσταντάτος, Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης και Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης.

localStorage.clear();


Πηγή