Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Συνάντηση υψηλού επιπέδου με θρησκευτικούς ηγέτες διοργανώνει ο Σχοινάς -Τι θα συζητήσουν

Αύριο, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, θα φιλοξενήσει συνάντηση υψηλού επιπέδου με 10 θρησκευτικούς ηγέτες.

Θα συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανταποκριθεί στις διάφορες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει από το 2020, όπως η πανδημία της COVID-19, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η σύγκρουση στη Γάζα.

Σχοινάς: Ανυπομονώ να ακούσω τους θρησκευτικούς ηγέτες σχετικά με τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν

«Τα τελευταία χρόνια, οι εξωτερικές και εσωτερικές κρίσεις έφεραν την Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμέτωπη με προκλήσεις σημαντικών διαστάσεων, οι οποίες συνεχίζουν να αφήνουν το διχαστικό τους στίγμα μέχρι σήμερα. Ανυπομονώ να ακούσω τους θρησκευτικούς ηγέτες και να έχω τις απόψεις τους σχετικά με τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν για να θεραπεύσουν τα σημεία προστριβής καθώς και να ενισχύσουν τα κοινά θεμέλια της Ένωσής μας», ανέφερε ο κ. Σχοινάς.

Συναντήσεις υψηλού επιπέδου με θρησκευτικούς ηγέτες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του διαλόγου του άρθρου 17 με εκκλησίες, θρησκευτικές ενώσεις, φιλοσοφικές και μη ομολογιακές οργανώσεις. Παρέχουν την ευκαιρία στους θρησκευτικούς ηγέτες που εκπροσωπούν τις κύριες ευρωπαϊκές θρησκείες να συζητήσουν απευθείας με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εξελίξεις.


Πηγή