Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει στις 17:30 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εξελίξεις αναφορικά με τη διαπραγμάτευση.

Την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα έχει την ευκαιρία να έχει τετ α τετ με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη με επίκεντρο το Κυπριακό, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Φρανσουά Ολάντ αλλά και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς. Στη συνέχεια θα συμμετέχει στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Την Παρασκευή με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Αντικαγκελάριο και επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες του Γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων.

Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν πως παραμένει το χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση στη διαδικασία της β’ αξιολόγησης πριν από το τέλος του έτους, αφήνοντας παράθυρο για μικρές καθυστερήσεις που εκτιμούν πως δεν θα δημιουργήσουν ωστόσο περαιτέρω προβλήματα.


Πηγή