Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Συνελήφθη άνδρας στην Αυστραλία για βοήθεια στο Ισλαμικό Κράτος

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αυστραλίας, συνέλαβε έναν 42χρονο άνδρα, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποίησε σε οίκημα σε πολιτεία του Σίδνεϊ, με την κατηγορία πως επιχειρούσε να βοηθήσει το «Ισλαμικό Κράτος» να αναπτύξει πυραυλική τεχνολογία. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους στην Αυστραλία.

Τα τηλεοπτικά μέσα της Αυστραλίας, έδειξαν εικόνες από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, που πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία Γιούνγκ, που βρίσκεται περίπου 270 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σίδνεϋ, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, ένας σκύλος της αστυνομίας και αξιωματικοί που έκαναν χρήση ανιχνευτών μετάλλων.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Ιάν Μακ Κάρτνεϊ, υποδιοικητής της αντιτρομοκρατικής που υπάγεται στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας, δήλωσε ότι ο 42χρονος άνδρας θα παραπεμφθεί με την κατηγορία ότι παρείχε σε ισλαμιστική ομάδα συμβουλές για το πώς θα αναπτύξει πυραύλους, πως θα ανιχνεύει κατευθυνόμενους πυραύλους και πως να κατασκευάζει τους δικούς της πυραύλους.

«Επίσης θα υποστηρίξουμε ότι πραγματοποιούσε έρευνες, σχεδίαζε και κατασκεύαζε συστήματα ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες του Ισλαμικού Κράτους, να αναπτύξουν δικούς του τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους μεγάλους βεληνεκούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακ Κάρτνεϊ.

Ένας άλλος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι ο συλληφθείς σχεδίαζε επίσης μια συσκευή έγκαιρης προειδοποίησης πυραύλων με ακτίνες λέιζερ.

Ο 42χρονος άνδρας που είχε γεννηθεί στην Αυστραλία, φέρεται να είναι ηλεκτρολόγος το επάγγελμα θα παραπεμφθεί σήμερα στην δικαιοσύνη.

Όπως είχε ανακοινώσει πρόσφατα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αυστραλίας περίπου 100 άτομα έχουν εγκαταλείψει την Αυστραλία με προορισμό την Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.


Πηγή