Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για την επίθεση στη Στοκχόλμη

Οι σουηδικές αρχές συνέλαβαν έναν δεύτερο άνδρα που φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση με φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης, ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο SVT, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Ο άνδρας συνελήφθη στο προάστιο Χούλτσα στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης, με την αστυνομική πηγή να αναφέρει ότι ο άνδρας συνδέεται με τον πρώτο ύποπτο που τελεί υπό κράτηση από αργά χθες.

Παράλληλα, ο άνδρας που κρατείται από τις αρχές στην Στοκχόλμη ως ύποπτος για την επίθεση με φορτηγό που παρέσυρε χθες πλήθος πεζών στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15, φέρεται να είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε η εφημερίδα Aftonbladet.

Ο 39χρονος, Ουζμπέκος υπήκοος που ζει στην Σουηδία, συνελήφθη στο προάστιο Μάρστα, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ο άνδρας φέρεται να είχε προβεί σε αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στο facebook με προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους.

Οι φίλοι του όμως τόνισαν στην Aftonbladet ότι ο 39χρονος δεν είχε ενδιαφέρον στην πολιτική και την θρησκεία και μιλούσε μόνο για το πώς θα αποκτήσει χρήματα για την οικογένεια του.

Νωρίς χθες το βράδυ οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο άνδρας που συνελήφθη δεν πρόκειται για τον οδηγό του οχήματος, τον οποίο οι αρχές καταζητούν.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν δήλωσε πως η επίθεση είναι πιθανότατα μια «τρομοκρατική ενέργεια».


Πηγή