Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Συνεργασία περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πέντε νομαρχιών της Ρουμανίας

Σε ενέργειες για την τόνωση της μεταξύ τους συνεργασίας, με ανταλλαγή αποστολών, αντιπροσωπειών, επισκέψεων εμπειρογνωμόνων και ειδικών σε διοικητικούς, οικονομικούς, τουριστικούς, εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς τομείς συμφώνησαν η ελληνική και η ρουμανική πλευρά, κατά την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, της παιδείας, του πολιτισμού και της αγροτικής ανάπτυξης.

Το σύμφωνο υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με εκπροσώπους πέντε Νομαρχιών της Ρουμανίας.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094569078-0’); });

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι με αυτό το σύμφωνο συνεργασίας θα προωθήσουμε τις σχέσεις μας στην οικονομία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό την εκπαίδευση και τον πρωτογενή τομέα των δύο περιοχών. Επίσης θέλουμε να ρίξουμε το βάρος και στον χώρο του εμπορίου και της ανάπτυξης, την αύξηση των εξαγωγών και την τόνωση του τουριστικού ρεύματος από και προς τη Ρουμανία με ταυτόχρονη προσπάθεια να ενώσουμε αεροπορικά τις δύο περιοχές μας» δήλωσε ο κ.Τζιτζικώστας μετά την υπογραφή της συμφωνίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η υπογραφή έγινε παρουσία της Γενικής Προξένου της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη Σαμπίνα Μανταλίνα Σομασέσκου η οποία ανέφερε: «Οι δύο χώρες κάνουν βήματα μαζί για μια καλύτερη ανάπτυξη. Και γνωρίζετε ότι εμείς οι Ρουμάνοι αγαπάμε πολύ την Ελλάδα, γεγονός που αποδεικνύεται κι από τις στατιστικές που δείχνουν ότι οι Ρουμάνοι είναι πολύ ψηλά στη λίστα των επισκεπτών της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας. Ευχόμαστε ότι με την υπογραφή του συμφώνου να μπορέσομε να ανοίξουμε μια νέα αεροπορική γραμμή μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κραϊόβας, ώστε να ενθαρρύνουμε τις οικονομικές σχέσεις και τον τουρισμό».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή