Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Συνεργασία των συμβούλων τηλεπικοινωνιών της Ινδίας με το Ελληνο- Ινδικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο

Συνεργασία των συμβούλων τηλεπικοινωνιών της Ινδίας με το Ελληνο- Ινδικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο

Οι σύμβουλοι τηλεπικοινωνιών της Ινδίας TCIL (a Government of India Enterprise ), κορυφαίος τεχνικός και συμβουλευτικός φορέας υπό το Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών της Ινδίας, υπέγραψαν συμφωνία με το Ελληνο-Ινδικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο (HIBC), μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί την ανάπτυξη των Ελληνο-Ινδικών σχέσεων στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα.

Η TCIL έχει παρουσία σε περισσότερες από 65 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και εκτελεί διάφορα έργα, όπως το :

  • Pan-Africa e-Network Project που παρέχει υπηρεσίες τηλεϊατρικής και τηλε-εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο (ως εκτελεστική υπηρεσία του MEA, κυβέρνηση της Ινδίας)
  • Πρόγραμμα Χρηματοοικονομικής ενσωμάτωσης για τη μετατροπή 130.000 αγροτικών ταχυδρομείων σε κέντρα ψηφιακών τραπεζών
  • Έργα οπτικών ινών άνω των 10.000 χιλιομέτρων για την Ινδική άμυνα
  • Σχέδιο BharatNet για την παροχή αγροτικής σύνδεσης στην Ινδία
  • Έργα τηλεπικοινωνιών στη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και άλλες χώρες του Κόλπου
  • Πρόγραμμα ψηφιακής παιδείας για περισσότερα από 3300 σχολεία και πολλά άλλα έργα

Η TCIL έχει επίσης μπεί σε νέες αναδυόμενες τεχνολογίες όπως στην Τεχνητή Νοημοσύνη, το IoT, στο Robotic Process Automation, στο Cyber Security και πολλά άλλα.

Η συμφωνία υπογράφηκε στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Η έκθεση στην οποία η Ινδία ήταν η «τιμώμενη χώρα» με εκπροσώπηση από την Πρεσβεία της Ινδίας στην Ελλάδα και το Υπουργείο Εμπορίου της Κυβέρνησης της Ινδίας.

Η συμφωνία μεταξύ των TCIL & HIBC υπογράφηκε με την παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου (Τεχνικού) του TCIL, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Sh. Kamendra Kumar, του  Πρόεδρου του HIBC κ. Χρήστου Δήμα και του Αντιπρόεδρου του HIBC κ. Maghar Gandhi.

Η συμφωνία είναι ένας γενικός στόχος μεταξύ των δύο οργανισμών να διερευνήσουν από κοινού τις αναδυόμενες επιχειρηματικές ευκαιρίες που διατίθενται στην Ελληνική αγορά στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Η συμφωνία σηματοδοτεί ακόμη ένα  βήμα προς μίμηση για το πρόσφατα άνοιγμα του περιφερειακού γραφείου της TCIL στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Η TCIL, η οποία δεσμεύεται να ενισχύσει την παρουσία της στους τομείς του εμπορίου, των τεχνολογιών και των υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή και Βαλκανική περιοχή, είναι επίσης σε προκαταρκτική συζήτηση για την ίδρυση γραφείου στην Ελλάδα.

Επίσης, παρόντες κατά τη διάρκεια της υπογραφής του MoU ήταν από την Ελλάδα, ο κ. Harmesh Singh και οι αξιωματούχοι του TCIL, κ. Rashk Siddiqui και η κα Vini Arya.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή