Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Συνεχής αλληλοενημέρωση» Αθήνας-Λονδίνου για το Brexit

Τον υπουργό Επικράτειας του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδιο για το Brexit, λόρδο Μάρτιν Κάλαναν, συνάντησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος. Στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των δύο ανδρών βρέθηκαν οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μεγάλης Βρετανίας για το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων μετά και τον έκτο γύρο των επαφών μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στο πρόσφατο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα υπάρξει συνεχής αλληλοενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην έγκαιρη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών των δύο χωρών με τον αποτελεσματικότερο τρόπο.

localStorage.clear();


Πηγή