Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ακάρ -Κατηγόρησε την Ελλάδα για «αδιαλλαξία» και «εμμονή»

Για ακόμη μια φορά πυρά κατά τη ελληνικής πλευράς εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε τελετή για την «Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων» του ψευδοκράτους της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Από τα κατεχόμενα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, συνέχισε τη συστηματική του επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπολύοντας για ακόμη μια φορά κατηγορίες.

«Αδιάλλακτη στάση και εμμονή στο status quo» η Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, Ο Ακάρ είπε ότι η «Τουρκική Δημοκρατία έχει εκπληρώσει άψογα το καθήκον της ως εγγυήτριας δύναμης στην Κύπρο και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον». «Στις προσπάθειές μας δεν μπορέσαμε να βρούμε καμία απάντηση σε όλες τις προτάσεις που έχουμε υποβάλει με την ΤΔΒΚ για 30, 40, 50 χρόνια. Όλες οι προτάσεις για λύση που κάναμε αντιμετωπίστηκαν με αδιάλλακτη στάση και εμμένοντας στο status quo», συμπλήρωσε.

Διακρίσεις σε βάρος των Τουρκοκυπρίων

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν σταμάτησε εκεί όμως. Μίλησε ακόμα και για διακρίσεις σε βάρος των Τουρκοκυπρίων. «Προσπάθησαν να κάνουν διακρίσεις εναντίον του ντόπιου πληθυσμού των Τουρκοκυπρίων. Έκαναν κάθε προσπάθεια ώστε να μην υλοποιηθεί καμία λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να δουν τα γεγονότα, την τουρκική παρουσία εκεί, να αναγνωρίσουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της τουρκικής παρουσίας. Πρέπει επίσης να αποδεχθούν το δικαίωμά τους να ζουν με ασφάλεια και ευημερία», πρόσθεσε.

Οι τρίτες χώρες «να εγκαταλείψουν τη στρατηγική τύφλωση»

Ο Ακάρ σε μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις ανέφερε στην ομιλία τυου: «Περιμένουμε από τρίτους να είναι αντικειμενικοί, αμερόληπτοι στο Κυπριακό, να εγκαταλείψουν τη στρατηγική τύφλωση, να έχουν ισότιμη κατανόηση των γεγονότων και να αποδεχτούν τα δικαιώματα και δίκαια των Τουρκοκυπρίων»

Τονίζοντας ότι ούτε η Τουρκία, ούτε η ΤΔΒΚ επιτρέπουν την παραβίαση των δικαιωμάτων τους στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ο υπουργός Ακάρ σημείωσε: «Κανείς δεν πρέπει να αντιλαμβάνεται τις δηλώσεις μας για «συνάντηση και διάλογο» ως αδυναμία. Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται πάντα δίπλα στους Κύπριους αδελφούς μας στον δίκαιο σκοπό τους», σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.


Πηγή