Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Συνεχίζεται η απεργία στα αεροδρόμια του Βερολίνου

Μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης παρέτεινε το προσωπικό εδάφους στα αεροδρόμια του Βερολίνου την απεργία του, εξαιτίας της οποίας χθες ακυρώθηκαν 660 πτήσεις και την Παρασκευή ακόμα 650.

«Η απεργία θα τελειώσει στις 05:00 (06:00 ώρα Ελλάδας) το πρωί της Τετάρτης», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του συνδικάτου Verdi.

Η απεργία γίνεται με αιχμή μισθολογικά αιτήματα. Το συνδικάτο ζητεί από πολλά γερμανικά αεροδρόμια καλύτερες αμοιβές για τους εργαζόμενους εδάφους (περίπου 2.000 άνθρωποι στο Βερολίνο), που απασχολούνται κυρίως με τη φόρτωση των αποσκευών ή με την καταχώρηση. Συγκεκριμένα ζητείται αμοιβή 12 ευρώ την ώρα, από 11 που είναι τώρα. Οι εργοδότες αντιπροτείνουν αύξηση δέκα λεπτά του ευρώ την ώρα.

Λόγω της συνέχισης της απεργίας, η AEGEAN αναγκάζεται να ακυρώσει την έκτακτη σημερινή πτήση προς/από Βερολίνο. Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, τα στοιχεία της πτήσης ήταν τα εξής:

A3 852 Αθήνα – Βερολίνο (Tegel) Αναχώρηση από Αθήνα 08:30
A3 853 Βερολίνο (Tegel) – Αθήνα Αναχώρηση από Βερολίνο 11:15

Για τη διευκόλυνση των επιβατών, η εταιρεία προγραμματίζει την Τετάρτη 15 Μαρτίου να αναβαθμίσει την προγραμματισμένη πτήση προς/από Βερολίνο με μεγαλύτερης χωρητικότητας αεροσκάφη.


Πηγή